Ana Brnabić
Printscreen/ Alo
Ana Brnabić

Printscreen/ Alo

Ana Brnabić, Foto: Printscreen/ Alo

Ona, za Blic, ističe da nadležni rade svoj posao i da s nestrpljenjem očekuje da dobije rezultate istraga.

- Neko je zloupotrebio državne kapacitete u najgoru moguću svrhu, a to je, ako prisluškujete predsednika države i članove njegove porodice, praktično državni udar. Sigurna sam da ćemo dobiti odgovor na to pitanje.

Premijerka je obelodanila da su neki "krupni igrači" privođeni na saslušanje, pored bivšeg načelnika policije i nekoliko policajaca.

Veljko Belivuk

Petar Marković

Veljko Belivuk, Foto: Petar Marković

- Mislim na Dijanu Hrkalović, recimo. Ali ne bih prejudicirala ničiju krivicu, kao što nikoga ne bih ni abolirala pre vremena. Istraga ide zadovoljavajućom brzinom s obzirom na to koliko je sve kompleksno i osetljivo, ali verujem da ćemo doći do kraja i da će svi odgovorni biti privedeni pravdi - istakla je ona.

O Belivukovom klanu

- Taj klan je pre svega uvezen u Srbiju iz Crne Gore i ta vrsta kriminala se u Srbiju prelila, kao što se prelivaju i neke druge vrste iz nekih drugih država. Mislim da je prvi put urađena ovako opsežna istraga. Posle "Sablje" nikada organizovanom kriminalu nije zadat tako težak i ozbiljan udarac, a podsetiću vas da je "Sablja" usledila nakon ubistva premijera. Sada nismo dozvolili da sve ode toliko daleko. Država je bila neuporedivo efikasnija i spremnija, tako da se ne osećam odgovorno već ponosno što smo kao država uspeli da napornim obaveštajnim radom predupredimo sve što su kriminalci želeli da urade da destabilizuju zemlju.

- Plašila sam se za svoju i bezbednost predsednika Srbije. Plašim se i dalje, ne za svoju već za bezbednost predsednika Vučića zato što je prirodno da je on ugrožen, jer on je viđen kao figura koja obezbeđuje stabilnost i sigurnost državi, i političku i ekonomsku i svaku drugu, i garantuje napredak. Sigurna sam da postoji mnogo ljudi i u zemlji i u inostranstvu kojima ne odgovara ovako jaka i stabilna Srbija - zaključila je premijerka. 

Pročitajte još:

Komentari (2)

moni

15.02.2021 19:19

samo vi hapsite i rešavajte to zlo u našoj zemlji...dosta nam je više klanova...

Draza

15.02.2021 20:25

Čuvajte predsednika od crnogoraca, ranjena zver je najopasnija