Vučić
printskrin
Vučić

printskrin

Vučić, Foto: printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se danas građanima povodom saznanja da se očekuje jak udar korona virusa na Srbiju.

- Od 103 zaražena, šest lica je u teškom stanju, oni su na respiratorima. Očekujemo dalje ubrzano povećavanje broja zareženih. Nama je Infektivna klinika u Beogradu gotovo puna, prelazimo na kliniku Dragiša Mišović. Danas je dvoje dva puta bilo negativno na testu i pušteno je kući, ali nam dolaze novi. Očekujemo da sutra bude pušteno još troje, ali do sutra u ovo vreme biće najveći broj zaraženih. Ova brojka preko 100 je veoma važna jer to znači da je došlo do progresije, to se dogodilo u svim zemljama i mi to ne možemo da zaustavimo. Možemo da pazimo da rast ne bude eksponencijalan, da traje što duže i da razvučemo taj period - rekao je Vučić.

Predsdenik je izneo i činjenice o stanju nafte u zemlji, ali i informisao naciju o promenama i poslednjim polascima autobusa. 

- Nemamo nikakav problem sa naftom. Imamo dovoljno goriva. Sutra se osim zatvaranja granica, ukidamo svaki međugradski saobraćaj. Poslednji polasci međugradskih autobusa i vozova moraju biti u 12 časova. Vremenski ćemo proširiti policijski čas - najavio je Vučić.

Komentari (1)

Mara

19.03.2020 18:59

Sasvim pametn odluka....