Medlin Olbrajt
EPA/Michael Reynolds
Medlin Olbrajt

EPA/Michael Reynolds

Medlin Olbrajt, Foto: EPA/Michael Reynolds
Aleksandar Raković

Printscreen

Aleksandar Raković, Foto: Printscreen

Raković je rekao i da su bošnjački lideri u Federaciji BiH sa ushićenjem propratili Bajdenovu pobjedu kao uvertiru u mogućnost ukidanja Republike Srpske. S tim u vezi, rukovodstvo Republike Srpske već je ismejalo te bošnjačke poglede ali je, kazao je Raković, potrebno da uspostavimo bedem zaštite srpskih nacionalnih interesa ne samo na pitanju Srpske već i kada je riječ o drugim srpskim prostorima.

Na kraju, srpski istoričar je podvukao važnost aerodroma u Trebinju koji je u izgradnji i autoputeva i brzih puteva koji povezuju ili će povezivati Srbe: od Subotice do Bara, od Beograda do Banjaluke, od Bijeljine do Trebinja. Raković je posebno naglasio da srpski narod ima pravo na sopstvene integracije, da je ideja o ujedinjenju Srbije, Crne Gore i Srpske u jednu saveznu državu superiorna i sasvim legitimna i legalna.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

Nada

22.02.2021 20:57

Hajde matora vestice zemlja te odavno zove !

deda

23.02.2021 08:06

Dabogda nedocekala sutrasnji dan.

cica

23.02.2021 13:34

Krvava baba.. dovoljno je u naslovu receno! Dodala bih - aveti nedavne proslosti ponovo hoce da satanizuju i rasparcavaju Srbiju koja je ojacala, prenebrgavajuci cinjenicu i da je prisustvo Kine i Rusije u medjunarodnoj politici takodje vidljivije i delotvornoje!