Aleksandar Vučić
Tanjug/Zoran Žestić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Srbija će prema najavi predsednika Vučića do 2025. godine imati nove muzeje, kulturne centre, galerije, biblioteke, arheološka nalazišta i spomenike.

"Kultura je temelj naše budućnosti do 2025. Imaćemo nove muzeje, kulturne centre, galerije, biblioteke, arheološka nalazišta i spomenike. Gradićemo novu zgradu filharmonije. Naša deca će učiti o našsim korenima u novom muzeju u Resavskoj ulici u Beogradu, a Muzej 20. veka u Novom Sadu će građanim apredstavljati dešavanja koja su obeležila 20. vek. A to je tek početak", piše na Instagram profilu predsednika Vučića.

Cilj je da se deci obezbedi što više kulturnih sadržaja.

"Želimo da generacije koje dolaze budu ponosne na nas", piše Vučić.

 

Srbija je regionalni lider po prilivu stranih investicija, otvaranju novih radnih mesta i smanjenju stope nezaposlenosti za više od 50 odsto. Osim što je nezaposlenost prepolovljena sa 700.000 na 300.000 važno je istaći da su dostupniji i bolje plaćeni poslovi kao što je 15 hiljada otvorenih radnih mesta u IT industriji koja su dostupna svima sa potrebnim kvalifikacijama.

Infrastruktura zemlje u koju se ubraja i već izgrađenih 350 km novih auto-puteva, kao i mnogo više kilometara regionanih puteva, podstiče najveći rast ekonomije u modernoj istoriji Srbije, a rast BDP-a od 4 odsto godišnje nas svrstava među najnaprednije u Evropi.

Pored toga, Srbija je saradnjom sa Rusijom, Kinom, UAE i Turskom, uspela da obezbedi svoje učešće u brojnim kapitalnim projektima, među kojima je i "Turski tok" koji će ljudima u Srbiji obezbediti jeftiniju i ekološki čistu energiju.

 

Komentari (1)

Nikodije

27.02.2020 10:44

Mladi na prvom mestu!