Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen
Sjenica

Privatna arhiva

Sjenica, Foto: Privatna arhiva

"Najkasnije do kraja godine uradićemo još jedan novi trafo snage 400 kilovata i dalekovod 10 kilovata u dužini od 500 metara sa koga će se napajati zaseok Šabaredžovići sa 19 domaćinstava. Na ovaj način biće osigurano kvalitetno i pouzdano snabdevanje električnom energijom čitavog sela Dolići u kome živi 69 domaćinstava i omogućiti razvoj mlekarstva i prerade mesa, od čega ljudi u ovom delu Pešterske visoravni žive", istakao je Grčić.

Sjenica

Privatna arhiva

Sjenica, Foto: Privatna arhiva

"Sjenički kraj ima dobru trafo stanicu od 110 kilovati a problem su razvodi zbog velikog prostranstva na Pešteru. Za nekoliko meseci u planu je da se obezbedi stabilno elektro snabdevanje još jednom kraju sjeničke opštine", najavio je Grčić.

Meštanin Muris Šabaredžović, čije je domaćinstvo posetio predsednik Aleksandar Vučić, ne krije iznenađenje brzom reakcijom Elektroprivrede.

Sjenica

Privatna arhiva

Sjenica, Foto: Privatna arhiva

Direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić rekao je da će ova investicija u kvalitetnije i pouzdanije elektro napajanje i povećanje instalisanih kapaciteta za nove i postojeće korisnike omogućiti i razvoj seoskog turizma u sjeničkom kraju.

Pročitajte još:

Komentari (1)

beba

12.10.2020 14:58

Javite Beckovicki i Proticu...