Nikola Selaković
Alo! Vladimir Marković
Nikola Selaković

Alo! Vladimir Marković

Nikola Selaković, Foto: Alo! Vladimir Marković

"Skandalozne izjave i skandalozno ponašanje Vjose Osmani kojim pokazuje da Priština suštinski neće dijalog.

Poruke predstavnika Prištine da će preispitati Briselski sporazum kako bi "resetovali" dijalog sa Beogradom, koji se, podsetiću, odvija uz posredovanje i garancije EU, jeste neviđena politička drskost, i zahteva hitnu i oštru reakciju svih koji žele trajnu stabilnost i mir na Zapadnom Balkanu.

Današnje poruke Vjose Osmani su eufemizam za blokadu dijaloga, jer rezultati dijaloga Beograda i Prištine nisu švedski sto, sa kojeg se može birati šta će biti primenjeno a šta ne.

Vjosa Osmani

EPA/GEORGI LICOVSKI

Vjosa Osmani, Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Obistinjuju se predizborne poruke Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti nisko na listi njihovih prioriteta, što, kako je danas definitivno i potvrđeno, zapravo znači da njega uopšte ne zanima dijalog ili kompromis.

Priština godinama, preciznije čitavih osam godina, odbija da sprovede svoju jedinu pravu i suštinsku obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje Zajednice srpskih opština, i danas je i Beogradu i međunarodnoj zajednici jasno poručeno da je izbegavanje obaveza, manipulisanje i laž standard, a ne incident, u delovanju prištinskih političkih struktura.

Očekujem da međunarodna zajednica, posebno države koje otvoreno i intenzivno podržavaju Prištinu, u interesu stabilnosti i mira u regionu zauzdaju i disciplinuju svoje pulene.", naveo je Selaković.