Utisak nedelje
PrintscreenYoutube
Utisak nedelje

PrintscreenYoutube

Utisak nedelje, Foto: PrintscreenYoutube

Tražila zaštitu 

Ona u opširnom pismu u kome podseća da je odavno već izložena uvredama zbog izveštavanja sa Kim i centralne Srbije, ali da je od pre dve godine, pratiti predsednika države, a istovremeno ga ne optuživati za sve i svašta, postaje jako opasno po novinare.

Ukazuje da to podrazumeva prolaz kroz „toplog zeca" na Tviteru sa najprimitivnijim uvredama i ozbiljnim pretnjama, ali da su uvrede i pretnje dostigle kulminaciju u poslednjoj emisije "Utisak nedelje",u kojoj je voditeljka rekla da je ona (Komazec)NIŠTA, a njen gost koga naziva šoumenom, a ne novinarem, pokazao lakat ,uz aluziji na njenu budućnost kao novinara i pri tom je nazvao bagrom.

Uvrede

pretnje

Printscreen

pretnje, Foto: Printscreen

Ona dodaje da je gost „Utiska nedelje" šoumen (šoumen nije novinar) na ovaj komentar podigao lakat rekavši: „Ovo će da rade kada se promeni vlast. Ovo nisu novinari nego bagra" i navodi da je posle njenog targetiranja imenom i prezimenom , krenula je lavina uvreda i pretnji na njenu adresu.

Pretnje

Među pretnjama koje su joj upućene ona navodi: „Rada Komazec i ljudski rod i ostali udbaško-kosovski idiotluci", „Pa mamu ti j. . . seljačku" „Kosovsko, boljševičko, fašističko" , „Postoji li mogućnost da Rada Komazec nestane prirodnom evolucijom", „Prirodna evolucija virusa - glupačo mutava" ,„Rada Komazec je gora od korone. Debilka."

pretnje

Printscreen

pretnje, Foto: Printscreen

"Pored toga, ti istomišljenici TV zvezde i šoumena razmenjuju moje slike sa natpisom: „Evo, to je ta", navodi i poručuje da je jako uplašena za život i da je prestala sam da idem na konferencije za štampu.

Ne znam, kaže, gde i kada me mogu sačekati i prebiti likovi sa Tvitera sa tolikim stepenom mržnje.

pretnje

Printscreen

pretnje, Foto: Printscreen

Kada je televizija na kojoj je emitovana emisija TV zvezde, kako je naziva Komazec, raskinula ugovor sa njenom produkcijom pre par godina, dodaje,smatrala je, kaže da je to greška i da je društvu potreban medijski pluralizam.

Prognana

"Ta TV zvezda je nakon toga postavljala bilborde po Beogradu sa svojom slikom i natpisom ''prognana. Ona se zbog gubitka posla osetila prognanom, a ja sam dva puta istinski prognana, ostala bez doma, uspomena iz detinjstva, dela porodice, zavičaja... Dva puta sam bez igde ičega živela iz početka i sada bi TV zvezda i njeni istomišljenici, samo zato što ne mislim kao oni i što nisam ostrašćena kao oni, da nestanem sa lica zemlje, piše Komazec.

Ona je u pismo koje je u celini objavio UNS podsetila i na to da su uvrede na njen račun počele vezano za konferencije za novinare l sa lekarima Kriznog štaba, ali da su one bile ublažoj formi.

"Vređali su me jer nisam postavljala pitanja po ukusu određene grupacije. Moja pitanja su, uverena sam, bila profesionalna i odnosila su se isključivo na aktuelni problem sa kovidom-19." piše Komazec.

Prijatelji su joj kaže prenosili ružne komentare na njen račun i da ju je "neka novinarka pominjala u jutarnjem programu TV N1", što je kaže smatrala nevažnim.

Utisak nedelje

PrintscreenYoutube

Utisak nedelje, Foto: PrintscreenYoutube

Ali jači talas napada, piše, počeo je posle njenog pitanja psihijatru prof. dr Ivani Karličić Stašević: „Kako objasniti da Srbi na Kosovu i Metohiji 20 godina izdržavaju u getu i neprijateljskom okruženju, a pored toga sačuvaju mentalno zdravlje, solidarnost i humanost i mogu li biti primer izdržljivosti svim ostalima kako prebroditi dane u izolaciji zbog globalne pandemije koronavirusa?

Tada su, kaže krenuli komentari da „opet ova Rada bulazni o Kosovu” i ironično izvrtanje mojih pitanja. Nije mi bilo prijatno, ali ih nisam shvatila kao direktne pretnje.

A na uvrede izrečene u "Utisku nedelje" da je ona NIŠTA u novinarstvu i da je bagra, čime je, kaže, stotine stranica njenih reportaža o sudbinama ljudi, intervjua sa ljudima iz kulturnog, političkog, duhovnog života, sa predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji, kolumni i recenzija za knjige, šoumen je bacio u đubre, Komazec u pismu UNSU pita:

"Zamislite samo kakve bi reakcije bile da se nešto slično desilo novinarima N1, „Danasa", „NIN-a", Birna, Krika, Nove. . . "

Na kraju Komazec navodi da sve što je navela lako proverljivo i na Tviteru i u pomenutoj emisiji i poručuje da očekuje da je Udruženje novinara Srbije, čiji je član 20 godina, zaštiti.

Komentari (2)

Goga

03.05.2020 16:44

Rada Komazec je pre svega korektan novinar i dobar covek. Mislim da je ona zrtva ostrascenih, nezadovoljnih i kriticara svega sto nije u intetesu opozicije. Rado, samo ti ti njih pusti neka oni rade svoj posao.

Milan

03.05.2020 19:42

Стока другисрбијаска не оставља никога на миру, ко не мисли и не ради како њима одговара.