Ministarstvo odbrane
printskrin

 

Ministarstvo odbrane

printskrin

Ministarstvo odbrane, Foto: printskrin

 

- U ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, molim vas da prenesete njegove lične pozdrave i zahvalnost vrhovnom komandantu Oružanih snaga Ruske Federacije Vladimiru Putinu. Pomoć koju ste nam dostavili je ogromna, potrebna i došla je u pravo vreme. Ljudi koje ste nam poslali su izvanredni, hrabri, stručni, vredni i mnogo pomažu u borbi protiv koronavirusa. Pomažu svojim savetima i radom, a kada ih Srbi vide na ulicama, mnogo se obraduju jer znamo da nismo sami i to vraća nadu – poručio je ministar Vulin.

Ministar Vulin je i lično zahvalio generalu Šojguu zbog njegovog uticaja što je pomoć, koja je iz Ruske Federacije stigla u Srbiju, velika i blagovremena i što nas ni u ovom teškom trenutku nije zaboravio.

Na kraju video razgovora, ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu poželeo je ministru Vulinu i Srbiji mnogo uspeha u borbi protiv koronavirusa. Ministar Šojgu je naglasio da će ruski vojni eksperti dati sve od sebe kako bi na najefikasniji način pomogli srpskom narodu u suzbijanju epidemije.

Ministarstvo odbrane

printskrin

Ministarstvo odbrane, Foto: printskrin

Prema izveštaju generala Černišova ruski timovi dezinfikovali su 121.500 kvadratnih metara prostora u 34 objekta, 38.500 kvadratnih metara ulica i trgova, a medicinske ekipe posetile su zdravstvene ustanove u 10 gradova u Srbiji. Četiri medicinske ekipe rade na lečenju obolelih pacijenata u tri medicinska centra u Beogradu i Valjevu.

Komentari (1)

Perica

08.04.2020 09:11

Šta su ti braća! Hvala i Slava velikoj Rusiji!