Meljiza Haradinaj Stubla
prinstcreen
Meljiza Haradinaj Stubla

prinstcreen

Meljiza Haradinaj Stubla, Foto: prinstcreen

Kako prenosi Reporteri, Meljiza Haradinaj osvojila je 3.715 glasova na osnovu prvih izbornih rezultata koji su u Centru za brojanje i rezultate objavljeni 26. februara. Sa ovako malim brojem osvojenih glasova Meljiza Haradinaj nije imala nikakvu šansu da postane poslanik, budući da je daleko ispod praga potrebnog za ulazak u novu parlamentarnu grupu ABK koja će se sastojati od osam poslanika.

Navodi se da su se u roku od nedelju dana izborni rezultati Meljize Haradinaj Stuble promenili u njenu korist na vrlo sumnjiv način, koji može da sadrži i elemente za krivičnu istragu Državnog tužilaštva.

Prema konačnim rezultatima koje je objavila CIK, Meljizi Haradinaj Stubla je tokom jedne nedelje pridodato 709 glasova u Centru za brojanje i glasove. Prema konačnim rezultatima, Haradinaj je tokom procesa prebrojavanja oko 500 biračkih mesta na Kosovu i Metohiji, uslovnih glasova i glasova dijaspore, u sva tri procesa uvek dobijala čak trećinu glasova stranke. Izborni rezultati pokazuju da čak ni lider stranke Ramuš Haradinaj ni njegov brat Daut, kojisu osvojili najviše glasova u ABK nisu uspeli da ostvare tako dobar rezulat.

U IPŽP je stigla žalba Florentine Đerđaj, kandidata ABK koja je prema prvim izbornim obrascima osvojila mandat koji je sada CIK dodelio Haradinaj Stubli, utvrdivši da sada ona vodi 150 glasova više od Đerđaj. U žalbi, koju je objavila Gazeta Metro, a prenosi Reporteri, Đerđaj traži da se prebroje njeni glasovi, glasovi Meljize Haradinaj i trećeg kandidata za ABK Aljbane Bitići.

Prema Đerđaj, Haradinaj Stubla je kao trenutna ministarka iskoristila svoj uticaj kako bi izmanipulisala izbornim rezultatom u svoju korist.

Pročitajte još: