U ĐILASOVO VREME OVAJ DEO GRADA ZVALI SU "ŠTAJGA" Savski trg postaje najuređeniji deo Beograda koji će krasiti spomenik Stefanu Nemanji (FOTO)

Vesić poslao važnu poruku građanima Srbije.

Savski trg nov izgled
Savski trg nov izgled, Foto: Gradska opština Savski Venac

- Nikada nisam upoznao površnijeg i neobrazovanijeg političara od Dragana Đilasa. Znači, po Đilasu, Srbija ne sme da angažuje ruskog vajara da bude autor spomeniku Stefanu Nemanji kao i da ga izlije u svom ateljeu u Moskvi? A SAD su mogle da “uvezu” kako to neznalica kaže Kip Slobode, simbol Njujorka i SAD, iz Francuske? To je u redu? - pita Vesić.

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Tanjug

On je podsetio da dok je bio gradonačelnik, Đilasu nije smetalo da “uveze” spomenik iz Azerbejdžana? Spomenik nekadašnjem predsedniku Azerbejdžana Hajdaru Alijevu? Nije mu ni smetalo da ispred opštine Vračar postavi čudo, remek delo koje i danas plaši decu.

- Nema Đilas problem zato što spomenik Stefanu Nemanji dolazi iz Rusije. On ima problem što se u Beogradu uopšte podiže spomenik Stefanu Nemanji. Da ga je želeo podigao bi za devet godina koliko je bio vlast u Srbiji i Beogradu. Ima Đilas još jedan problem. Danas Savski trg postaje najuređeniji deo Beograda, najveći pešački trg u Srbiji sa preuređenom zgradom Stare železničke stanice. U njegovo vreme ovaj deo grada zvao se “štajga”. E u tome je razlika između nas i vas. Mi uređujemo grad, a u Đilasovo vreme on je ličio na “štajgu” kao i Đilasova politika - napisao je na svom Fejsbuk nalogu Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Povezane vesti

 • Korisnik: kiza japanac
  14/08/2020 - 18:46
  stajga je satrovacki izraz jos iz sezdesetih godina proslog veka i znaci stanica
  • kiza japanac @kiza japanac
   15/08/2020 - 20:09
   stvarno mi nije jasno zasto minusi?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi