Selo Bistrica, trafostanica
Facebook
Selo Bistrica, trafostanica

Facebook

Foto: Facebook

Pre samo nekoliko dana u opštini Petrovac na Mlavi bilo je obeleženo otvaranje stubne trafostanice, što je bila meta mnogih medija. U selu Bistrica, crvenu vrpcu je presekao lično predsednik ove opštine Duško Nedinić i predstavnici naselja Bistrica.

U pitanju situacija za koju malo ko zna, ali problem sa strujom meštani u ovom selu imaju već godinama unazad.

Povodom celog slučaja oglasio se i predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić koji je zatečen i iznenađen prozivkama koje su se pojavije od strane pojedinih medija.

- Najpre, mislim da je vrlo neosetljivo i omalovažavajuće za sve meštane ovog sela pravljenje medijske senzacije i upoređivanje unapređenja energetske mreže sa otvaranjem kontejnera. Ne znam iz kog razloga i u kom trenutku je došlo do zamene teze, pa je ovakav elektroenergetski objekat podsmešljivo nazvan bandera. Možda nekome na prvi pogled deluje tako i na žalost, uvek je lakše uniziti, nego podržati uspeh - saopštio je predsednik Nedinić i dodao:

- Možda i jeste smešno proslavljati unepređenje električne mreže u 21. veku, ali voleo bih da stavite sebe u poziciju da dugi niz godina imate problem, da ljudi koji su tu da brinu o vašim potrebama, nemaju sluha za vas, a da onda, konačno, taj problem bude rešen. Naša politika je od početka bila da pažljivo osluškujemo potrebe naših sugrađana i da zajedno radimo na unapređenju naše zajednice. S toga, ne vidim ništa loše u tome da zajedno i proslavimo još jedan uspeh.

Oko 90 domaćinstava u selu Bistrica je duži niz godina imalo loše naponske prilike. Izgradnjom stubne trafostanice jačine 250kwA trajno je rešen problem snabdevanja električnom energijom.

Investicija vredna 2,5 miliona dinara značajna je za stabilno snabdevanje električnom energijom u ovom delu naselja. Rešenje problema sa elektrosnabdevanjem planirano je i u naseljima Veliki Popovac, Vošanovac, Dubočka, Rašanac i Manastirica u sledećoj godini.

Pročitajte još: