Vladika Grigorije
Vesna Lalić
Prijatelj: Vladika Grigorije

S. Pašalić

Prijatelj: Vladika Grigorije, Foto: S. Pašalić

Grigorije, episkop diseldorfski i namački, koji je na Božić obznanio da je rešen da se upusti u rušenje aktuelnog režima u Srbiji, odluku o tome da li će da skida mantiju i direktno uđe politiku ili će da to radi delujući iz senke, prema našim saznanjima, doneće posle 18. februara. Tada će, naime, biti održan Sabor SPC na kom će se izabrati novi patrijarh.

- Ako za poglavara SPC bude izabran neki vladika blizak njemu ostaće u crkvi i politikom će se baviti kao i do sada indirektno, savetujući i okupljajući opozicionare, a ako bude neko od njegovih protivnika kojih u Saboru ima daleko više, jer on uz sebe ima samo par episkopa i to onih iz takozvanog „NATO raskolničkog klana“, onda će vrlo moguće i zvanično postati političar i možda se lično kandidovati na predsedničkim izborima - kaže naš izvor iz SPC.

Lider SRS Vojislav Šešelj za naš list ocenio je da su čiste budalaštine sve što priča i radi Grigorije, ali i istakao da mu je naročito neverovatna njegova najava da okuplja 300 mladih koji su spremni da se žrtvuju za Srbiju.

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj, Foto: printscreen/ twitter

- Ne znam šta će mu ti ljudi ako planira da se kandiduje na predsedničkim izborima, prosto neverovatno, on očigledno ne zna ni kakva ovlašćenja ima predsednik jedne države. Ali Grigorije ima potpuno pravo sa uđe u tu priču ako se razvladiči i ako ima državljanstvo Srbije, u šta nisam siguran. E sad, druga je stvar što mi pričamo o jednoj jako nemoralnoj ličnost koja je poznata po tome što se stalno poziva na moral. Dosta saznanja imam o njemu, sva su veoma pouzdana, a ne znam šta je gore od čega. Svi znamo da šta je radio sa crkvenim novcem i crvenom imovinom dok je razvijao biznis sa vinima u Trebinju, uzimao je kredite od čak tri miliona evra, stavljao objekte Srpske crkve pod hipoteku, založio zadužbinu Jovana Dučića u Trebinju, katastrofa. A kad se kao vinar i biznismen šetao do Dubrovnika, tamo se predstavljao kao biskup, zamislite vi to - naveo je Šešelj, pa nastavio:

- Taj čovek je, takođe, najveći izdajnik, javno je napadao Ratka Mladića, Radovana Karadžića i mene u momentima dok nam je suđeno u Hagu, priželjkivao najoštrije kazne, klevetao nas je na najgori mogući način. A ima tu još nešto! Grigorije ima ženu i bar jedno dete i to je isto informacija koju mnogi u crkvi znaju. Iz tog, ali i mnogih drugih razloga, on nikada neće biti izabran za patrijarha, a to mu je najveća želja. Nažalost, Amerikanci ga žele na tom mestu, lobiraju po SPC i čine sve ovih dana urgirajući za njega ili da ako ne on, bude izabran bar Irinej Dobrijević, ali mislim da im to neće proći. Za patrijarha će biti izabran častan čovek, duboko sam uveren u to - rekao je Šešelj za „Alo!“.

Krle: Mladen nema šansi

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić, zaključio je da Grigorije neće imati nikakve šanse u slučaju da uđe u trku za predsednika države.

- Ako Grigorije skine mantiju i rasčini se, onda Mladen Durić, kako mu je pravo ime, može da se kandiduje za koji god funkciju želi, ali će mu šanse biti iste kao da se kandidovao bilo koji drugi Mladen - uveren je Krstić.

Komentari (17)

Srbin

12.01.2021 09:08

A ti si moralna gromada!

JA

12.01.2021 11:17

Pope, poceo si da jedes govna vise nego sto mozes. Pazi da se ne zadavis. Moj ti je savet prodaji maglu kao do sad i cuti.

Laki

12.01.2021 12:09

@JA - A mogao bih i ti sa njim . Da jedes .

Aca

12.01.2021 12:58

@JA - A ti si rodjen,odrastao i umreces u govnima i kao govno.

Laki

12.01.2021 14:17

@JA - Епископ Глигорије за тебе није поп,а својим коментаром си ти појео оно што се не једе.

Gvozden

12.01.2021 14:51

@JA - Sram te bilo...

Đoko

12.01.2021 11:55

Tako priča ovo što se naziva Šešelj. A ovako izgleda kad neko i pomisli da uđe u politiku i to gnezdo stršljenova, gde ovaj rovari od kako je prešao Drinu.

Srpkinja

12.01.2021 12:35

Ratni zločinac, ratniprofiter, poltron svake vlasti, bolesnik koji je uništio Srbiju više nego iko u njenoj isotoriji, popljuvao sve časno što smo imali, nastavlja da bljuje i prlja sve što dotakne. Dokle Srbijo da dozvolimo ovim ološima i fašistima da nam vređaju zdravu pamet i sve časno što imamo?! Hrvat pljuje srpskog Vladiku?! E, stvarno smo jadni

Goran NS

12.01.2021 12:40

Grigorije nije drzavljanin Srbije.

Sloba grobar do prve krivine

12.01.2021 13:46

Izgubio sam čulo mirisa,, ali posle ove gromade osećam nepodnošljiv smrad,,,Ti si Srbin, do Virovitice,,,Šta je sve Srbija primila i udomila,,,

Gvozden

12.01.2021 14:48

@Sloba grobar do prve krivine - Nije bitno sta kaze nego KO kaze... Jel ovo bio Seselj!?

Ismail

12.01.2021 13:59

Ukoliko za patrijrha SPC po nalogu Vatikana bude ustoličen neki ekumenista Grigorije će ostati da rovari iznutra SPC. Ukoliko za patrijrha bude izabran neko od vladika koji ostaju na liniji svetosavlja Grigorije će aktivirati svoj kapital, predstaviti svoju ženu i dete i krenuti u političke vode. Još kad bi hteo da se razvladiči

Lucky

12.01.2021 14:05

Seselju kada vredjas nekog od koga si 100puta gori ,to nije uvreda.Ono sto je ovde najbitnije je SPC. Kako je neko mogao da dostigne toliko visoko ,cak do vladike ,ako nije podoban,ako je antihrist,ako je nemoralan. To ukaZuje na veliki problem u SPC.SPC POD HITNO MORA DA CUSTI SVOJE REDIVE,POSTAJETE KO MAFIJA.MNOGI CE ZBOG VAS NEODGOVORNIH I BAHATIH NAPUSTITI CRKVU.Za vas vecinu svestenika ,PTRIJAR PAVLE je u najmanju ruku budala.AKO NEPOCNETE DA RADITE KO PATRIJARH PAVLE GOTOVO JE SA SPC.

Mister no

12.01.2021 14:12

To priča čovek koji je ceo život u politici,DB-u ,osuđen za proterivanje ljudi.

Junik

12.01.2021 14:13

Obi izgleda kao strah glodara da medju njima ne udje glodar loga stari glodari nisu pretezirali. Sta je Seselj pozitivno uradio isti i Djilas mali turcin Jeremic samo magla visoka prica bez utemeljenja sa dobrom galamom. A sto je uveo svog sina koji verovatno po modelu srodstvadobari posten te su tata i sin sve razjurili iz stranke i ostsli porodicna gramziva politika.

naki

12.01.2021 15:48

Rece moralna gromada koji je osudjen I odlezao robiju zbog ratnog zlocina I koji je svog sina ubacio u politiku posto olos I budale ne znaju nista osim da zive od narodnih para u skupstini septicka jamo

Smrda

13.01.2021 02:07

Seselj, osudjeni ratni zlocinac i propali politicar, o nekome sudi? Koliko poena ces da dobijes od svog politickog sina?