Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Tako je potpredsednik Vlade Hrvatske, Tomo Medved, "heroj Domovinskog rata" i potpredsednik Vlade, izjavio sledeće:

- Nažalost, i ove godine čuli smo neutemeljene poruke, iskrivljavanje istorije i videli performanse iz Sremske Rače u režiji onih koji su učestvovali u agresiji na Republiku Hrvatsku. To je unutrašnje pitanje politike Srbije i, pre svega, pitanje s kojim se oni kao društvo trebaju suočiti i realno sagledati istorijske činjenice i svoje pogrešne politike iz prošlosti. Poruke koje čujemo ovih dana nisu poruke civilizovane i evropske Srbije, ali svoj put oni određuju sami - izjavio je Medved uz jasnu poruku koja je mnogo više od puke izjave, već direktno mešanje u politiku Srbije, uz naravno, skandalozne zaključke.

Tomo Medved

Printscreen

Tomo Medved, Foto: Printscreen

On je dodao da je "srpskoj politici potreban preokret", dok slično razmišlja poslanik hrvatskog parlamenta, Bojan Glavašević.

- Već dugo razmišljam o pitanju na koje još uvek nemam odgovora, a ono glasi: kako uspostaviti dijalog, kad bi sagovornik u tom dijalogu trebao biti Aleksandar Vučić? Dijalog su svojevremeno uspostavili Ivo Josipović i Boris Tadić. Možemo se nadati da će s vremenom na čelo Srbije opet doći neko s kim ćemo moći raditi na pomirenju, iskreno i prijateljski - između ostalog poručio je Glavašević na Fejsbuku.

Huškanje i mešanje u politiku Srbije, pre svega neistinitim i užasnim "tvrdnjama" se nastavlja.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (9)

Sumadinac

09.08.2020 15:43

Ma more ma... Ustase puna nam je glava vas a kao drugo ne razumem ni nase vlasti a ni medije zasto uopste o ovim mamlazima vise i pisu .

kraljevčanin

09.08.2020 15:55

Ne mogu da smislim ovog Vučića ali mu skidam kapu za stav prema Oluji i hrvatima...

Nes

09.08.2020 16:07

Ispravno i pravilno je da se istina kaže pravim imenom da Hrvatska ima trenutno ustašku vladu . I istina je da ste izvršili genocid nad Srbima proteravši sa ognjišta 250000 Srba , a Jasenovac i da ne pominjem. Sve u svemu vaša država nastala na genocidu nad Srbima.

aca19@windowslive.com

09.08.2020 16:52

@Nes - Ustaše su uvek bile kukavice,i ostat će.Da im zapad nije pomogao pobiti i isterati Srbe,nikad ne bi ni imali državu,davno im je dato do znanja.Samo kukavice dobiše zaštitu drugih,pobiše starčad i nejač i zato invalidi iz bivše države,dobiše lažne hraniteljske mirovine....doživit će da rvacku vide sa sljemena,a ne vode politiku Srbije....

Srbofobija

09.08.2020 16:32

TO ti je ustaštvo u ustaškoj nato-naci tvorevini : "civilizirano" je klati, ubijati, pokatoličiti, proterati, izvršiti GENOCID ali "ne civilizirano" je PRIČATI ili ODGOVARATI ZA SVE TO ŠTO JESTE GENOCID... ne dajte nato-nacisti ako za ustaštvo znate!

Zašto nas drže nisko

09.08.2020 16:40

SVE što su POTPISALI ustaška gamad NIJE NI POKRENULA PROCEDURU a kamo li ISPUNILA potpisano... NAVIKA... NAJ GORA je ODVIKA...!!! Sad im je Vučić izgovor...!?! A meni, srce skakuće a duša ushićena!!! Šiptari "oboleli" a hrvaćani "problejali" sa novom "kalimero-kuknjavom" : NIJE CIVILIZIRANO...!?! Ha, ha, haaaa...

šane

09.08.2020 17:01

šta je civilizovno, ubistva!!! e pa gospodo. naucite lekciju.

deksi

10.08.2020 01:09

Čim susedima neodgovara naše rukovotsvo,izgleda da je sve uredu i da su pravi ljudi na pravom mestu.

VladimirR

10.08.2020 07:50

Nema smisla svaku ustašku proslavu kritikovati samo zato što je bila u funkciji smanjenja broja Srba u lijepoj njihovoj.