srbomrsci
Ilustracija
srbomrsci

Ilustracija

srbomrsci, Foto: Ilustracija

Peticija 

Pretposlednjeg dana 2019. godine, pojavila se peticija „istaknutih pojedinaca“ sa prostora bivše Jugoslavije, kojima se litije u organizaciji Srpske pravoslavne crkve protiv diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori, karakterišu kao „napadi velikosrpskih nacionalista“.

Izuzev Mesića koji se kritički izjasnio, kao i Nenada Čanka koji je o tome ranije govorio, ostali potpisnici ovog apela se nisu izjasnili o misi za strijeljane ustaše u Blajburgu, koju je juče organizovao nadbiskup Vinko Puljić u Katedrali srca Isusova u Sarajevu, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora.

Dakle, litije Srpske pravoslavne crkve su problematične, a mise za ustaše nisu?

Komentari (2)

branka met

18.05.2020 20:30

Ko te politikante finansira i zašto? Kako mogu da žive ili zarađuju u Srbiji koju toliko mrze? Da li umišlaju da su oni pozvani da menjaju istoriju i da žrtve proglase kolačima? Ja ne bi mogla da živim sa takvim stavovima, ma koliko novca i privilegija dobila za to. Na kraju, ako su samo iskorišćeni za neke "više ciljeve", onda su korisni idioti koje će oni koji ih koriste i finansiraju vrlo skoro odbaciti kao stare istrošene krpe. Neka im je na čast, ako je imaju!

aco

18.05.2020 22:02

Nevazni likovi.Ko njih uopste sta pita????