Goran Vesić, spomenik Stefan Nemanja
privatna arhiva
Goran Vesić, spomenik Stefan Nemanja

privatna arhiva

Goran Vesić, spomenik Stefan Nemanja, Foto: privatna arhiva

- Prva faza postavljanja spomenika se uspešno privodi kraju. Postavljanje spomenika vrše majstori iz Rusije koji su 10. avgusta došli u Srbiju. Sada je vreme da do kraja naredne nedelje započne druga faza kada budi stigla četiri nova kamiona sa delovima spomenika. Poslednja dva kamiona sa delovima spomenika očekujemo oko 15. septembra kada u Srbiju dolazi vajar Aleksandar Rukavišnikov koji će lično nadgledati postavljanje spomenika Stefanu Nemanji - rekao je Vesić za Studio B.

Vesić je ocenio da je postavljanje spomenika Stefanu Nemanji, posle osam vekova, ispravljanje nepravde i stvaranje istorije jer će taj spomenik na Savskog trgu stajati vekovima.

Goran Vesić, spomenik Stefan Nemanja

privatna arhiva

Goran Vesić, spomenik Stefan Nemanja, Foto: privatna arhiva

- Spomenik simbolično znači da Srbija ponovo poštuje svoju istoriju i da se ponosimo našim srednjim vekom kada smo bili značajna evropska država. Spomenik Stefanu Nemanji znači novi vaskrs Srbije koja je ponovo vodeća ekonomska, politička i vojna sila Balkana i kulturno središte regiona - rekao je Vesić.

On je dodao da ga ne čude napadi lažne srpske elite na spomenik Stefanu Nemanji.

- Ne smeta njima visina spomenika, niti izgled. Njima smeta što Srbija podiže spomenik Stefanu Nemanji. Jer Srbija koja to radi je snažna i ponosna a njihova ideologija je da Srbija bude slaba i da se svakome izvinjava. Dakle, njihova mržnja prema spomeniku Stefanu Nemanji je ideološka - rekao je Vesić.

On je istakao da većina građana Srbije podržava podizanje spomenika Nemanji a to će se videti po poseti spomeniku, Savskom trgu i budućem Teslinom muzeju u zgradi stare železničke stanice.

- Građani će dati najbolji odgovor lažnoj srpskoj eliti čije srce očigledno nije u Beogradu već na Brionima - poručio je Vesić.

Pročitajte još: