Dragan Đilas i Mlađan Đorđević
Alo!/Vladimir Marković
Dragan Đilas i Mlađan Đorđević

Alo!/Vladimir Marković

Dragan Đilas i Mlađan Đorđević, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Udruženje novinara Srbije reagovalo je na izjavu predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da će tužiti zaposlene na Televiziji Pink, kao i na omalovažavanje izveštača ove televizije.

U saopštenju se ocenjuje da ovakave izjave predstavljaju pritisak na novinare.

- Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas je rekao da će tužiti prezenterku vesti, novinara, sagovornike Televizije Pink, a vlasnika Željka Mitrovića "na kraju", čime je nastavio s neprihvatljivom praksom koju je započeo izbacivanjem novinara sa konferencija za medije. Đilas je pritom s nipodaštavanjem govorio o izgledu novinara Pinka - navodi se u saopštenju UNS.

Iz UNS još jednom upozoravaju političare da je karakterisanje novinara na osnovu njihovog fizičkog izgleda i odevanja neprimereno.

- Svako ima pravo da kritikuje rad medija, ali ne i da vređa novinare i zaposlene u medijima i da svoju moć zloupotrebljava kako bi ih ućutkao - stoji u saopštenju.

UNS naglašava i da novinari imaju pravo i obavezu da istražuju imovinu svih političara i članova njihovih porodica, da su pritom dužni da poštuju profesionalne standarde a da političari zbog toga ne smeju da vređaju novinare.

Pročitajte i: