Ana Brnabić
alo.rs

Brnabić se medijima obratila u 17 časova, iz Pres sale u zgradi Vlade Srbije.

Sve novinarske ekipe bile su u zgradi u Nemanjinoj 11.

Brnabić je izjavila da se obraća javnosti jer se u javnosti pojavila velika laž koja se tiče procesa vakcinacije.

- To je proces koji je životno važan za građane Srbije i ne želim da ostanem nema na ovakve zlonamerne spekulacije. Udarna vest na Nova i N1 danas je bila da su građanima koji su došli da se vakcinišu ispred Belekspo centra zatvorena vrata. Ta neproverena informacija je nanaela veliku štetu Srbiji. Oni su namerno otišli u vreme kada je Belekspo centar bio zatvoren i napravili reportažu sa ljudima koji su se tamo našli. Ovu informaciju nisu proverili niti tražili od intervjuisanih građana potvrdu koju svi imaju u SMS porukama na telefonu, gde piše tačan termin vakcinacije. Ja sam ove informacije proverila i otkrila da jedna od intervjuisanih žena ima zakazanu vakcinaciju za sutra. Zvali smo je i proverili, a ona se izvinjavala i rekla da nije dobro videla SMS. Isto su rekli i ostali koje smo kontaktirali - rekla je Brnabić i upitala zašto mediji poput N1 ovo rade i zašto namerno lažima urušavaju ugled Srbije u svetu jer je ova vest došla čak do SAD.

Brnabić je navela da vakcinacija danas u Belekspo centru nije ni bila nikom zakazana.

- Svima je bila zakazana vakcinacija za 17. a ne 16. i svako od njih ima tačno vreme i mesto gde i kada dolaze na svom telefonu u vidu SMS poruke i na mejlu. Niko te dokaze nije tražio. N1 je intervjuisao ljude koji su dali informacije koja nisu tačne. Plasirali ste lažnu vest kao udarnu i ona je bila dva sata na vašim medijima. Niste je ni proveravali dok mi nismo kontaktirali ljude koji su vam dali takve informacije i demantovali sve što ste objavili - rekla je Brnabić i dodala da je naneta i velika šteta svima koji su uključeni i rade naporno na procesu vakcinacije u Srbiji.

Ona je navela da se ovde radi o namernoj političkoj kampanji koju sprovode mediji pod kontrolom dela opozicije i tajkuna samo zato što je za masovnu vakcinaciju zaslužan predsednik Vučić i Vlada Srbije.

Brnabić ističe da su sa N1 na ovaj način pokušali da uruše plan vakcinacije koji se besprekorno sprovodi u Srbiji.

Premijerka je na pitanje o borbi protiv organizovanog kriminala istakla da ima nove informacije koje trenutno ne može da otkrije.

- Istraga se nastavlja i biće još hapšenja. Videćete, biće velikih iznenađenja - zaključila je Brnabić.

BONUS VIDEO

*

Pročitajte i:

Komentari (11)

VukSan

16.02.2021 17:40

Kaznite novinara koji je objavio lažnu vest.

Antun cupak

16.02.2021 18:23

@VukSan - Аууу види нема жутих ботова да коментаришу.

Jovan

16.02.2021 19:20

@VukSan - U pravu ste kazniti novinare i to zatvorom i novčano a N1 i Nova ako treba zabraniti rad na neko vreme svaki put kada rade protiv građana i države (nadam se da će te ovo objaviti ) !

vuk

16.02.2021 17:50

Ugled Srbije narušen? Draga moja Srbijo šta dozvoliš, šta ne hapsiš, to je neprijateljski akt.

milic

16.02.2021 18:06

Ovi stvarno udaraju po Srbiji. Dokle. ???

Aca

16.02.2021 18:07

Tako je čalee bre!?

JaPaja

16.02.2021 18:12

Pitanje za predsednicu Vlade? Kad ce te urediti zakon tako da luksenburska N1 mora da se registruje u Srbiji. Ovako niko im nista ne moze jer nas sud im ne moze nista.

Niki

16.02.2021 18:58

Televizija N1 i Nova,pogotovo N1,svojom uredjivackom politikom otvoreno pokazuju koliko mrze Srbiju i njene gradjane.Tu politiku neprijateljstva su otvoreno pokazivali i pre dolaska SNS i gospodina A.Vucica na vlast.Samo pljuvanje i iskazivanje mrznje prema svemu dobrome za Srbiju i njen narod pokazuje tipican neprijateljski odnos prema drzavi u kojoj slobodno radis i zaradjujes a ne placas porez.To se u normalno vreme zvalo izdajom a zna se kako se postupalo sa izdajnicima.

Mile Jagodinac

16.02.2021 19:18

Bar Tebi je lako , naredi , pohapsi ih.

prle

16.02.2021 21:47

tako je srbijo samo napred,hapsi ovu bagru sa n1 lopovi,hoštapleri,buljaši,manipulatori lopovska djilasova televizija,hocu bre rusku vakcinu

Nikola87

18.02.2021 19:29

N1 nije televizija gradjana Srbije, vec samo onih koji Srbiji ne zele dobro!