Goran Vesić
privatna arhiva
Goran Vesić

privatna arhiva

Goran Vesić, Foto: privatna arhiva

Vesić je naveo da Marković ne propušta priliku da optuži vlast za diktaturu, a da je danas postao najradikalniji i "prorekao je da će podneti žrtvu jer neće snimati više filmove".

"Danas je Goran Marković pozvao da se prolije krvi u Srbiji. Kao svaka kukavica, on poziva građane da proliju svoju krv. Njegov dopirinos krvoproliću biće to što neće da snima filmove... Ako je i od Markovića, mnogo je", naveo je Vesić u pisanoj izjavi.

On je dodao da je Marković, kao i većina drugih koji napadaju vlast, živeo od države koju napada.

Objašnjava, naime, da je Marković bio u komisiji koja je izabrala scenario za seriju Nemanjići, za šta je bio plaćen, a izabrao je, kaže, scenario u kome su Nemanjići prikazani kao "verolomni uličari i pijanice".

- Ispunio je svoju ideološku misiju, a još ga je država platila. Ta ista državna RTS napravila je specijalnu emisiju Autoportret o Markoviću. Čudno za protivnika države. Ali u Srbiji u kojoj je Vučić predsednik i to može - rekao je Vesić.

Preporučujemo:

Dodaje da je na RTS-u od para iz budžeta Srbije, Marković snimio mini serije i filmove ''Delirijum tremens'' i ''Slepi putnik na brodu ludaka'', da je pre neki dan na Tašu Kinoteka organizovala projekciju restauirane verzije njegovog filma ''Majstori, Majstori'', dok je prošle godine, glavna scena BDP-a, na predlog Grada Beograda, ponela ime njegovih roditelja, koji su to svakako zaslužili.

- Marković je klasičan današnji srpski opozicionar. Puna su mu usta napada na Vučića i vlast, a puni su mu džepovi državnih para. Bezobrazno, perfidno i nemoralno - ocenio je Vesić.

Povodom pominjanja Emira Kusturice, Vesić je naveo da nije na njemu da ga brani, ali da je "najmanja ili najnebitnija nagrada Kusturice značajnija od Markovićeve najveće i najbitnije".

Marković je ranije danas, kako su preneli mediji, rekao da će vlast predsednika Aleksandra Vučića doživeti "neslavan kraj" i da on "neće predati vlast bez krvi".

Povodom sukoba sa Kusturicom, Marković je rekao da ga poznaje od ranih dana i da je oduvek bio "pomalo uličar, mogući delikvent", koji da bi, da nije postao svetski poznat reditelj, "verovatno sada sedeo u zatvoru", kao i da ga "čak pomalo i žali".

Pročitajte još: