Goran Vesić
Grad Beograd
Goran Vesić

Grad Beograd

Goran Vesić, Foto: Grad Beograd

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kojem je jutros zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju, rekao je da ta zabrana neće sprečiti da Beograd nastavi da pomaže Srbe na KiM.

"Ja sam na našoj strani administrativnog prelaza. Delegacija Beograda koja je krenula u Kosovsku Mitrovicu je zaustavljena od strane kosovske policije. Pokazali su nam obaveštenje da je meni lično zabranjen ulazak na KiM, iz razloga, kako su rekli, pretnje po nacionalnu bezbednost te samoproglašene države", rekao je Vesić.

Delegacija Beograda u Kosovsku Mitrovicu krenula je kako bi potpisala Povelju o bratimljenju dva grada i da poseti radove na izgradnji dva objekta koji Beograd finansira - zgrada za 40-ak porodica izbeglih iz drugih delova KiM i park za decu.

"Time je Priština jasna pokazala koliko poštuje Briselski sporazum i kako se odnose prema Srbima na KiM, jer očigledno deca u Kosovoskoj Mitrovici ne smeju da imaju park i igralište", rekao je Vesić za TV Prva.

Goran Vesić

Grad Beograd

Goran Vesić, Foto: Grad Beograd

Vesić je dodao da je delegacija bila najavljena po svim propisima i da je poseta bila najavljena u medijima, tako da se znalo da će doći na KiM, kao i da je ovo treći ili četvrti put da on dolazi na KiM, jer je cilj da se pomogne našim ljudima.

"Bila su dva džipa, verovatno su očekivali da ćemo mi praviti neki incident, mada su policajci bili više nego korektni i sami su se izvinjavali. To samo govori da obicni ljudi žele saradnju. Da je Hoti želeo da napravi dečje igralište u Preševu, mi ga ne bismo sprečili, jer je normalno da se grade dečja igrališta", rekao je Vesić.

On je dodao da će Beograd sigurno potpisati Povelju o bratimljenju, ako ne u Kosovskoj Mitrovici, onda u Beogradu.

"Nastavićemo da gradimo i zgradu i dečje igralište i nastavićemo da pomažemo naš narod. Da li ću ja moći da dolazim ili ne, to je manje važno, ali ćemo u svakom slučaju biti prisutni. Ne mogu da nas spreče da pomažemo Srbe na KiM", rekao je Vesić.

PROČITAJTE JOŠ: