Goran Vesić
Tanjug
Goran Vesić

Tanjug

Goran Vesić, Foto: Tanjug

Vesić je dodao da to nije kraj isplatama, jer je u toku još procesa po tužbama roditelja, pa se očekuje da će ove godine sa računa grada biti isplaćeno još 1,37 milijardi dinara.

"To znači da će grada ukupno platiti oko 4,6 milijardi dinara zato što je Dragan Ðilas kada je bio gradonačelnik Beograda, naplaćivao duplo skuplji boravak u vrtićima", rekao je Vesić na Studiju B, a saopštila Gradska uprava.

Kako kaže, za vrtić se plaćalo 11.000, pa i 9.500 dinara, a trebalo je 5.500 dinara.

"Zarađivalo se i na deci, a onda se hvali da je gradio vrtiće. U stvari, oteo je od roditelja 4,6 milijardi dinara, pa i više, jer ima mnogo roditelja koji nisu tužili", rekao je Vesić.

On je dodao da je za taj novac moglo da se izgradi 23 ili 24 vrtića.

Vesić je rekao da se zbog tog "udara na gradski budžet", obratio vladi tražeći još jednu pomoć za grad, kako se ne bi odustalo od drugih projekata.

"Zahvalan sam Vladi Srbije što je, uz sve mere koje ima protiv virusa korone, izdvojila 472 miliona dinara za Grad Beograd kako bi mogao da reši barem 40-ak odsto tužbi koje će stići tokom ove godine na naplatu", rekao je Vesić.

On je precizirao da je samo u januaru i februaru ove godine 210 miliona dinara skinuto sa računa po osnovu tužbi.

"Kako se ne bi ugrozilo funkcionisanje vrtića ili nekih drugih projekata, vlada je prebacila taj novac", rekao je Vesić.

On je dodao da će Grad isplatiti sva dugovanja, jer će poštovati sudske presude.