Napadi na Vučića
screenshoot
Napadi na Vučića

screenshoot

Napadi na Vučića, Foto: screenshoot

Medijski portal koji radi za interese Dragana Đilasa stao je na stranu Hašima Tačija, a protiv Srbije i njenog predsednika.

Sajt Nova S objavio je tekst Vilijama Vokera, koji je za zločine na Kosovu optužio predsednika Srbije Aleksandara Vučića, dok je u isto vreme branio Tačija.

Bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker izjavio je da je bio razočaran kada je saopšteno da je podignuta optužnica protiv Hašima Tačija, te navodi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić delimično odgovoran za zločine na Kosovu, jer je, kaže, bio ministar vlade koja je naređivala srpskim snagama da čine zločine na Kosovu.

"Većinu zločina na Kosovu počinila je Srbija, a ne takozvana Oslobodilačka vojska Kosova", kazao je u četvrtak Voker, a prenosi portal Nova S.

Vilijam Voker

EPA

Vilijam Voker, Foto: EPA

Razočaran je, kaže, bio nakon objavljivanja informacija o predlogu optužnice Specijalnog suda protiv Hašima Tačija i lidera DPK Kadrija Veseljija.

"Bio sam izuzetno razočaran kada je tužilac izdao to saopštenje prošlog četvrtka ili petka. Sada, takođe sumnjam i u vreme te izjave, jer je predsednik Hašim Tači putovao u Vašington da prisustvuje samitu u Beloj kući, u pokušaju da postigne konačno sporazumno rešenje. Dakle, da tužilac tako nešto saopšti u tom trenutku, sa takvim sadržajem, mislim da to dovodi u pitanje čak i vreme i motiv koji stoji iza tog saopštenja", rekao je Voker.

Voker kaže i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić delimično odgovoran za zločine na Kosovu, s obzirom da je bio ministar u srpskoj vladi.

"On je bio delimično odgovoran za to, jer je bio ministar vlade koja je naređivala srpskim snagama bezbednosti da urade ono što su radili na Kosovu tokom 1998-99 i kao rezultat toga bio je i Račak", rekao je Voker i pozvao tužioce da istraže predsednika Srbije.

Istovremeno, on je pozvao kosovske lidere na jedinstvo u vreme, koje je nazvao lošim za Kosovo.

PROČITAJ JOŠ: