Ana Brnabić
Pink TV/Printscreen
Ana Brnabić

Printscreen

Ana Brnabić, Foto: Printscreen

Ona je nakon sednice Kriznog štaba rekla da je u poslednja 24 sata bilo 34 novozaraženih na oko 5.300 testiranih, što je 0,64 odsto pozitivnih, kao i da će se zbog toga nastaviti sa relaksiranjem mera.

- Zbog toga smo pričali o tom izolovanom slučaju u Vranju, ali ako to izuzmemo vidimo da je Srbija i dalje mirna. Gledaćemo zbog toga da i dalje reklasiramo mere, a posebno mere za ulazak u Srbiju, da ukidamo i komisiju i tu obavezu negativnih testova - rekla je Brnabić za Pink.

Kako je rekla, polako se normalizuje avionski saobraćaj u Evropi, koja otvara granice, a i Srbija ne sme da zaostaje za tim.

Brnabić je dodala da vlada ima podršku struke za popuštanje mera.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević: Procenat zaraženih najniži od početka aktivnog nadzora nad virusom

koronavirus

printskrin

koronavirus, Foto: printskrin

- U toku današnjeg dana procenat pozitivnosti bio 0,64 odsto što je najniže od kada se vrši aktivan nadzor nad korona virusom u Srbij - izjavila je danas zamenica direktora Insituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević.

Ona je nakon sednice Kriznog štaba u Palati Srbija, rekla da je u poslednja 24 sata testirano ukupno 5.298 osoba, od kojih su 34 pozitivne na korona virus.

-Poslednjih dana smo imali nešto veće brojeve obolelih, ali to je isključivo zbog širenja infekcije unutar zatvorenih kolektiva, određenih radnih organizacija - rekla je Kisić.

Istakla je da poslednjih nedelja izuzetno povoljna epidemiološka situacija u svim delovima Srbije, da su svi indikatori povoljni, da epidemijski tok ide u željenom pravcu i da se nije razmatralo o pooštravanju mera.

Kisić je apelovala na sve građane da se pridržavaju ličnih mera zaštite kojima će štititi i sebe i druge.