Vladimir Putin
EPA
Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

Vučić je rekao da je više puta razgovarao sa predsednikom Rusije i da se čeka njegov odgovor povodom najavljenog dolaska u Beograd 20. oktobra, te istakao da Srbija ima odlične odnose sa Rusijom.

"Nisam siguran da li će ili neće, mi i dalje čekamo njegov odgvor", rekao je sinoć Vučić.

Vučić je napomenuo i da nama dvadesetak dana kasne radovi na završetku centralnog poda na Hramu Svetog Save, za koji je, pored Srbije, i Rusija izdvojila sredstva, i da bi Putin trebalo da prisustvuje završetku radova.

Osvrnuo se na činjenicu da neki u toj poseti zapravo nalaze razlog da ga kritikuju i dovode u pitanje njegovu poziciju:

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Vazno je da se bilo sta kaze i da se vodi kampanja protiv mene kao predsednika i to rade oni koji nas ubeđuju svaki dan da su na evropskom putu, ali postaju iznenada veliki rusofili, kad se učini prilika da mogu da me napadnu, jer Rusi navodno zaobilaze Srbiju ili su ljuti zbog nečega", rekao je Vučić na novinarsko pitanje zašto Putin ne dolazi 20. oktobra, imajući u vidu da je Vučić to najavio još u avgustu, kao i zašto nas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrtov "zaobilazi" na balkanskoj turneji krajem meseca.

Vučić je istakao da će ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov svakako doći u Beograd.

"Izvinite, ne volim da kukuričem i da zivkam medije i da obaveštavam o tome. Srbija ima dobre i odlicne odnose sa Ruskom Federacijom, ali Srbija je i na evropskom putu, slobodna i nezavisna zemlja i to je stvar kojom se ponosimo. To je stvar koju siguran sam da poštuje i Miroslav Lajčak i Makron, Merkel, Si Ðinping i svi drugi", zaključio je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa Miroslavom Lajčakom.