Vojislav Šešelj
Marko Metlaš
Vojislav Šešelj

Marko Metlaš

Vojislav Šešelj, Foto: Marko Metlaš

Famozna sednica Glavnog odbora Demokratske stranke, koja je trebalo da bude održana 31. maja, pomerena je za dan izbora, 21. jun, kako bi bila deo kampanje bojkota. To je izazvalo haos u DS-u, ali i pravi rat na političkoj sceni.

Termin održavanja sednice promenio je lider stranke Zoran Lutovac, koji na sve načine pokušava da kupi vreme, povrati izgubljenu većinu u Glavnom odboru i tako spreči svoju smenu. Otišao je toliko daleko, da je čak protiv Aleksandre Jerkov, potpredsednice stranke, podneo krivičnu prijavu zbog navodnog falsifikovanja potpisa za sazivanje te sednice za 17. maj.
U njenu odbranu odmah su javno stali poslanici Balša Božović i Radoslav Milojičić Kena, kao i nekolicina visokih stranačkih funkcionera, navodeći da su Lutovčevi postupci skandalozni i da sednica stranke zbog velikog broja nagomilanih problema mora da se održi što pre.

Sva ova dešavanja u DS-u zainteresovala su kako korisnike društvenih mreža, kojima je to juče bila jedna od glavnih tema, tako i druge političke aktere...

- Nemam šta dobro da kažem o Lutovcu, ali između Lutovca i Aleksandre Jerkov, Borisa Tadića, Šutanovca i Balše Božovića, ja bih se opredelio za Lutovca - naveo je lider radikala.

S druge strane, sociološkinja Vesna Pešić, simpatizerka opozicije, svom snagom stala je uz Jerkovljevu, Balšu i Kenu. Ona je poručila da je Lutovac običan manipulator koji koristi sve načine da sačuva fotelju.

Branislav Lečić

Tanjug/Tara Radovanović

Branislav Lečić, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Lečić napljuvao bojkot 

Branislav Lečić, visoki funkcioner DS-a, napao je svoju partiju zbog toga što se opredelila za bojkot predstojećih izbora.

- Mislim da kampanja bojkota nije dala nikakve rezultate. Ta odluke je bila ishitrena, preuranjena, uz odbijanje razgovora s ljudima iz Evropskog parlamenta koji su želeli da sa nama rade na poboljšanju izbornih uslova, a većina građana, posebno van Beograda i u manjim mestima, nije jasno ni šta je bojkot, ni zašto na izbore treba izlaziti, ni šta će uslediti nakon 21. juna. Nama je bojkot postao cilj, a ne sredstvo da se dođe do cilja, a vlast je ostala neugrožena - naveo je Lečić.

Komentari (1)

vaske

24.05.2020 19:19

Ako je Seselj upravu i Lutovac posten onda je on jedinstven primerak iz demokratskog jata.