Miloš Vučević
Grad Novi Sad
Miloš Vučević

Grad Novi Sad

Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

Inače, gradonačelnik Vučević, krajem maja prošle godine, sastao se sa rukovodstvom Petrogradskog rejona, jednim od najznačajnijih istorijskih i kulturnih rejona u celoj Rusiji, ali i značajnim privrednim centrom, i tada razgovarao o perspektivama ekonomske saradnje, pogodnostima za investiranje u Novom Sadu i saradnji u IT sektoru.

Kako je naglašeno na sastanku, cilj je da se intenzivira saradnja Novog Sada i Petrogradskog rejona, između ostalog u oblastima privrede, turizma, obrazovanja i kulture. Vučević je prezentovao ambasadoru sve mogućnosti Novog Sada kao Evropske prestonice kulture, ali i druge potencijale koji mogu doprineti plodotvornim odnosima. Gradonačelnik je istakao da Novi Sad mnogo polaže na saradnju sa ruskim gradovima, a kao dobar primer za to naveo je primer Nižnjeg Novogoroda koji je grad pobratim.

Na sastanku je ocenjeno da, pored tradicionalno dobrih odnosa dva naroda, snažnih diplomatskih i političkih veza između Srbije i Ruske federacije, značajna karika u povezivanju Grada Novog Sada i Petrogradskog okruga Sankt Peterburga je jedan od najvećih energetskih sistema u Evropi, kompanija „NIS – Gaspromnjeft“.

Pročitajte još: