Miloš Vučević
Grad Novi Sad
Miloš Vučević

Grad Novi Sad

Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

- Završeni su radovi na uređenju Trga Komenskog na izgradnji novog parking prostora, ali i pešačkih staza i kolovoza. Radove su investitali „Parking servis“ iz sopstvenih sredstava, kao i Grad Novi Sad. Uloženo je oko 15 miliona dinara za ovaj trg koji je pod velikim saobraćajnim opterećenjem, jer se nalazi u dvorištu više stambenih objekata i pored nekoliko vaspitno-obrazovih ustanova. Školska ulica i Trg Komenskog sada izgledaju mnogo pristojnije, a još ćemo sređivati fasade koje su prekrivene grafitima. Novosađani u anketama najčešće ističu kao glavni komunalni problem nedostatak mesta za parkiranje u gradu, a on će delom biti rešen i koncesijom za garaže. Istovremeno, nastavićemo da ulažemo u nove parking prostore, a naše komunalno preduzeće „Parking servis“ se odlično time bavi i imalo je dosta investicija u pogledu rekonstrukcije, kao i izgradnje novih parking prostora u prethodnom periodu - rekao je gradonačelnik Vučević.

Moramo živeti sa pandemijom

On je naglasio da je situacija u gradu i dalje epidemiološki nestabilna, apelovao na građane da se pridržavaju svih propisanih preventivnih mera i rekao da i ovaj obilazak novoizgrađenog parkirališta jeste jasan pokazatelj da grad i dalje živi i da mora da se radi.

- Smanjili smo broj svih javnih događaja, ali treba da pokažemo da grad funkcioniše i da se komunalne delatnosti odvijaju, da preduzeća rade. Moramo naučiti da živimo sa pandemijom i virusom koji će, očigledno, još neko izvesno vreme biti prisutan. Na nama je da budemo deo lanca jedinstvene odbrane našeg i opšteg zdravlja, a niko u svetu još nije našao bolji način od samoodgovornosti i discipline - rekao je gradonačelnik Vučević.

Lugonja: Radovi završeni pre roka

Direktor JKP „Parking servis“ Stevan Lugonja istakao je da to preduzeće uz veliku podršku Grada Novog Sada nastavlja poslove na izgradnji novih i sanaciji postojećih parkirališta u gradu.

- Pre nekoliko meseci dobili smo 100 novih parking mesta u Radničkoj ulici, oko dve stotine kod Štranda, i sanirali smo više parkirališta u raznim delovima grada. Raduje me činjenica da su radovi završeni pre predviđenog roka, za samo 40 dana, umesto 90 dana po ugovoru. Sada imamo jedan savremen prostor za parkiranje, a oni koji su ranije ovde parkirali, osetiće značajnu razliku – rekao je Lugonja i napomenuo da će na toj adresi biti postavljeni i novi držači za bicikle.

PROČITAJ JOŠ: