Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Podsetimo, ubrzo po potpisivanju sporazuma koji reguliše ekonomske odnose Beograda i Prištine u Vašingtonu, na društvenim mrežama je počela da kruži fotografija Vučića koji sedi preko puta svog američkog kolege Donalda Trampa, a koju je kasnije ruska zvaničnica iskoristila u svojoj objavi na Fejsbuku.

Zaharova je kasno sinoć na svom profilu na Fejsbuku objavila „kombo“ fotografije na kojoj u gornjem delu slike srpski predsednik Aleksandar Vučić sedi preko puta američkog kolege, dok je u donjem delu fotografije američka glumica Šeron Stoun, u čuvenoj sceni iz filma „Niske strasti“.

Aleksandar Vučić, Sergej Lavrov

Alo.rs

Aleksandar Vučić, Sergej Lavrov, Foto: Alo.rs

Zaharova je uz fotografiju napisala: „Ako vas je neko pozvao i postavio stolicu kao da ste na saslušanju, onda vi sedite kao na slici br. 2, ma ko da ste. Verujte mi!“

Međutim, ovaj nepromišljeni potez Marije Zaharove, nije uticao na odnose dve zemlje. Ona se izvinila za svoju nesmotrenost.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da njena objava na Fejsbuku, koja je izazvala kritike u Srbiji, nije bila dobro protumačena.

Zaharova je navela da je u objavi bilo istaknuto neslaganje sa arogantnim stavom „izuzetnih“.

„Izvinjavam se , ali moj post je pogrešno protumačen! Jedino što je u njemu napisano bilo je neslaganje sa arogantnim stavom ‘izuzetnih’“, dopisala je Zaharova uz fotografiju.

Pročitajte još:

Komentari (3)

branka met

06.09.2020 14:47

Važno je šta misli i govori Putin, Lavrov, Šojgu... To su političari sa stavom i kredibilitetom. Zaharova se zaigrala misleći da ima pravo da priča što joj padne na pamet. Ona mora da govori ono što je u skladu sa zvaničnom politikom Rusije, a ne što joj padne na pamet. Ako Lavrov mora da vadi fleke onda je Zaharova završila karijeru kao portparol Kremlja.

Ugi

06.09.2020 16:04

@branka met - Potpisujem sto ste napisali

beba

06.09.2020 16:00

Zaharova je bapisala istinu i u pravu je.Ameri su licemeri.