GLAVNA VEST U RUSIJI! Cela Moskva bruji o onome što je Vučić uradio na otvaranju Balkanskog toka!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je jutros, nešto posle šest sati, u Gospođincima kod Žablja, novi gasovod u Srbiji, Balkanski tok, od bugarske do mađarske granice, a ovaj događaj propratili su svetski mediji.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Kroz Srbiju je danas krenuo da teče ruski gas.

Vučić je čestitao izvođačima na ogromnom poslu koji je dobro urađen i poželeo srećnu Novu godinu.

Ovaj izvaredan događaj, sa velikom pažnjom, su propratili ruski mediji.

Vodeće ruske novinske agencije prenele su da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio jutros, u Gospođincima kod Žablja, novi gasovod u Srbiji, Balkanski tok, od bugarske do mađarske granice.

Agencija RIA Novosti ovu vest objavila je kao naslovnu na svom sajtu, navodeći da su ceremoniji otvaranja prisustvovali i ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Agencija TAS S takođe je prenela vest o puštanju u rad gasovoda Balkanski tok, uz napomenu da je ceremoniju direktno prenosio Tanjug.

TAS S navodi reči predsednika Vučića da je puštanje u rad Balkanskog toka najbolji novogodišnji poklon, jer je to projekat koji će Srbiji obezbediti stabilnost i podstaći razvoj domaće infrastrukture, kao i da će postati privlačnija za investitore.

Balkanski tok je deo gasovoda Turski tok, projekta ruskog "Gasproma" i turskog "Botaša", koji bi trebalo da obezbedi stabilno snabdevanje gasom Turske, južne i jugoistočne Evrope.

Gasovod je dug 930 kilometara sa kapacitetom od 31,5 milijardi kubnih metara gasa godišnje.

Prvi krak prolazi kroz Tursku, dok drugi krak ide ka Bugarskoj, Srbiji i Mađarskoj.

Srbija i Bugarska taj deo gasovoda nazivaju Balkanski tok.

Kapacitet svakog kraka je 15,75 milijardi kubnih metara gasa.

Ta količina energije dovoljna je da zadovolji potrebe 15 miliona srednjih domaćinstava.

Otvaranju su prisustvovali dirketor Srbijagasa Dušana Bajatović, ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, bivši ministar energetike Aleksandar Antić i vojvođanski premijer Igor Mirović, kao i predsednik kompanije "Energotehnika Južna Bačka" Dragoljub Zbiljić.

Povezane vesti

 • Korisnik: Seven
  01/01/2021 - 22:15
  Srbija sigurno i krupnim koracima gazi u bolje sutra,nema veze što je nikad dužnija i nikad skuplje nije bilo.Nema veze što smo zadnji u svemu sa najnizim standardom i platama,jer samo nspredno može biti bolje.
 • Korisnik: Srboljub
  01/01/2021 - 21:30
  Bravo Srbijo,samo napred !
 • Korisnik: sasa
  01/01/2021 - 12:54
  A gde je Zoranaah?
 • Korisnik: dron
  01/01/2021 - 11:49
  Ukrajinski ambasador lije suze, jer sto vise gasa turskim tokom, to manje preko Ukrajine, odnosno postaju siromasniji za te prihode preko Ukrajine.
 • Korisnik: vuk
  01/01/2021 - 09:42
  Bravo.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi