Aleksandar Vučić
Tanjug/Rade Prelić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Rade Prelić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je tokom obraćanja naciji proglasio vanredno stanje u zemlji kao preventivnu meru u svrhu sprečavanja širenja korona virusa u našoj zemlji.

Tom prilikom je jasno naglasio šta će sve biti uskraćeno u narednom periodu: obustavlja se rad škola i vrtića, nema treninga, nema teretana, nema velikih okupljanja, oko bolnica i domova zdravlja biće raspoređena vojska kao mera opreza i u svrhu prevencije širenja virusa.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Rade Prelić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Policija će biti zadužena da prati da li građani poštuju ili ne novouvedene mere. Ukoliko dođe do kršenja jasno naznačenih zabrana uvedenih uspostavljanjem vanrednog stanja, pojedinci će biti momentalno kažnjeni sa tri godine zatvora, istakao je predsednik Srbije.

On je naglasio da se škole neće otvarati do kraja tekuće školske godine. Takođe, fakulteti, barovi, kafići, bioskopi i ostale ustanove kao što je ranije najavljeno.

Nema masovnih okupljanja, prolaza, treninga, odlazaka u kafiće, restorane, u bolnice i domove zdravlja takođe. Nema okupljanja i obilazaka starijih ljudi u bolnicama!

Komentari (4)

Rade

15.03.2020 22:14

Onaj koji je u izolaciji ne sme to prekršiti jer može da zarazi ljude sa kojima dolazi u kontakt.

vera

16.03.2020 11:34

Ko ne postuje uputstva, neka se kazni! Jer je to neodgovorno: steti i sebe i ljude oko njega. A zna se kako ide sirenje ovog virusa.

fwwf

16.03.2020 13:14

vako bude potrebno i policiski cas da se urazume penzioneri

Zemun

19.03.2020 07:34

Absolutno korektno..... svi koji prekrse zakon drzave sto je uvela Protiv sirenja Koronen, odmah u zstvor i to bez ikakviih Kommentara !!!!! Pa valjda ce se onda opametiti....