Sastanak Kriznog štaba
buducnost srbije
Sastanak Kriznog štaba

buducnost srbije

Sastanak Kriznog štaba, Foto: buducnost srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsedavao je večeras u Palati Srbija sastankom kriznih štabova za sprečavanje mogućih štetnih posledica izavanih virusom korona.

Predsednik je u 19 sati predsedavao sastankom Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti KOVID-19 po privredu, saopštila je ranije danas pres služb., a sva dešavanja možete pratiti na portalu Pink.rs.

Podsetimo, u Srbiji su formirana dva krizna štaba. "Zdravstveni" predvodi premijerka Ana Brnabić, a činiće ga i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Škodrić, kao i vruhunski domaći lekari.

"Ekonomski" krizni štab, za otklanjanje posledica po privredu, vodi predsednik Vučić, a čine ga još i ministar finansija Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Nakon zasedanja koje počinje u 19 sati, predsednik Srbije će se obratiti naciji i izneti odluku o tome da li će u našoj zemlji, a zbog situacije sa koronavirusom, biti proglašeno vanredno stanje.

 

Komentari (2)

Mimi

15.03.2020 19:50

Iscekujemo konacnu odluku.

Rade

15.03.2020 20:39

Gradjani moraju da shvate ozbiljnost situacije i da poštuju preporuke epidemiologa.