SKANDAL ĐILASOVACA NA SUĐENJU PO TUŽBI ANDREJA VUČIĆA Đukanović: Brutalnim lažima se odugovlači proces, pokušavaju da prikriju Aleksićev kriminal!

Andrej Vučić je Miroslava Aleksića tužio za povredu časti i ugleda, zato što je ovaj u javnosti govorio da ima saznanja da je vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija, pre hapšenja zvao predsednikovog brata

Završeno ročište Vučića i Aleksića
Završeno ročište Vučića i Aleksića, Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu održano je suđenje po tužbi koju je Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podneo protiv potpredsednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića zbog navoda o “Jovanjici”, koji su u međuvremenu osporeni veštačenjem.

Borivoje Borović, branilac Miroslava Aleksića, posle ročišta, rekao je da je zatražio izuzeće sudije, jer, kako je rekao, smatra da je pristrasan.

Punomoćnik Andreja Vučića, advokat Vladimir Đukanović, kaže da je posredi besramna manipulacija Aleksića kako bi prikrili svoj kriminal. Kaže da im je taktika da odugovlače sa procesom.

Andrej Vučić je Aleksića tužio za povredu časti i ugleda, zato što je Aleksić više puta u javnosti govorio da ima saznanja da je vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija, pre hapšenja u novembru, zvao predsednikovog brata.

Završeno ročište Vučića i Aleksića
Završeno ročište Vučića i Aleksića, Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal obavljena su veštačenja Koluvijinog telefona, kojima je utvrđeno da takvih poziva nije bilo, kao i da nema razmenjivanih poruka između Vučića i Koluvije.

Đukanović se pozvao ranije na ta veštačenja i ocenio da Narodna stranka na lažima gradi svoju politiku.

- Brutalnim lažima se odugovlači proces, pokušavaju da prikriju Aleksićev kriminal! On godinama pokušava da glumi žrtvu - istakao je Đukanović za Alo.rs i dodao:

- Mi imamo teatar gde gospodin Aleksić glumi žrtvu... Cela poenta priče je da odugovlače, jer je Aleksić izrekao brutalnu laž o Andreju Vučiću. Zbog toga bi svakako morao da bude kažnjen i moraće da plati naknadu Andreju Vučiću. Sada se radi na odugovlačenju, ubacuju se stvari koje se navode kao dokazi a nemaju veze sa slučajem.

 

Završeno ročište Vučića i Aleksića
Završeno ročište Vučića i Aleksića, Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

AFERA "TRSTENIK"

Đukanović je, u razgovoru za Alo.rs, podsetio na malverzacije koje je činio Aleksić dok je bio prvi čovek opštine Trstenik. 

- Prikriveni kriminalac, taj gospodin Aleksić. Nadam se da će odgovarati jednog dana za to što je radio kao predsednik opštine Trstenik, ali s obzirom na to kakvo nam je pravosuđe, sumnjam da će se tako nešto dogoditi. U svakom slučaju, to što on radi je bestidno, jadno, manipulisanje javnošću sa izvrtanjem činjenica, a svakako najvećim delom je pokušaj kriminalizovanja porodice Aleksandra Vučića - kaže Đukanović. 

Na pitanje o kakvim se Aleksićevim malverzacijama radi, naš sagovornik kaže:

- Dok je bio predsednik opštine Trstenik, postoje brojne zloupotrebe... Kada neko zapošljava familiju, na vrlo volšeban način troši sredstva iz budžeta, sve je jasno. Ali da ne budem ja tužilac, nadam se da će jednom naše pravosuđe procesuirati ljude iz bivše vlasti. Mi smo, u ovom slučaju, precizirali novčani iznos koji Aleksić mora da plati za nanetu duševnu bol i patnju Andreju Vučiću. Koliko će sud dodeliti, videćemo. 

Đukanović je posebno istakao da se odugovlači sa suđenjem, kao i da u samom postupku, postoje dvostruki aršini.

- Ovde imate skandalozan pokušaj odugovlačenja postupka, sa izmišljanjem raznih budalaština. Postavljaju se potpuno irelevantna pitanja. Sudija nije dozvolio koleginici Vesni Lončar da postavi određeno pitanje, ali je to isto dozvolio drugoj strani, eto, toliko o nepristrasnosti - navodi Đukanović. 

POLITIČKA POZADINA

Advokat Andreja Vučića kaže da se u ovom slučaju radi o političkoj pozadini, ali da u politici ne sme da postoji prostor za laganje. 

- Politička pozadina je svakako, ne bi on izlazio sa tim tvrdnjama da nije tako, ali u svemu tome, ne možete da se bavite politikom ako ćete da lažete tako. Tu se Aleksić preigrao, i sada će morati da plati cenu jer je lagao - objasnio je Đukanović za Alo.rs.

Podsetimo, Predrag Koluvija vlasnik farme “Jovanjica”, uhapšen je sa još osam osumnjičenih, jer je u plastenicima na tom imanju otkriveno oko 649,4 kilograma osušene marihuana, ali i plantaža od 65.581 stabljiki kanabisa.

Povezane vesti