„ALO!“ SAZNAJE ŠTA JE POZADINA MINISTARKINOG NAPADA NA PREMIJERKU Zorana je ljuta jer ostaje bez građevine i infrastrukture!

Zorana besna i nervozna jer joj se ministarstvo cepa na dva ili tri dela, a samim tim i njen uticaj i ugled!

Ana Brnabić i Zorana Mihajlović
Ana Brnabić i Zorana Mihajlović, Foto: Alo!/Marko Đoković

Zorana Mihajlović, aktuelna potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, putem medija se žestoko suprotstavila svojoj šefici Ani Brnabić, predsednici Vlade, koju je maltene optužila da izmišlja da je opet kandidat za premijera, ali i da je loše radila svoj posao. Time je najambicioznija ministarka, kako je mnogi karakterišu, prema rečima našeg izvora iz Nemanjine pokazala veliku nervozu pred formiranje nove vlade, a koja proističe iz straha za sopstveni budući položaj, koji bi mogao biti znatno lošiji nego sadašnji.

- Plan je da se pre formiranja nove vlade resor koji ona vodi podeli na dva ili čak tri dela, koje će voditi isto toliko ljudi. Verovatno će se odvojiti saobraćaj od građevine i infrastrukture, a možda čak i infrastruktura od građevine, i njoj bi, ako i ostane u budućoj vladi, pripala polovina ili trećina onog što je imala do sada, što je dvostruko manje moći, ugleda, uticaja, što su, poznato je, stvari koje su njoj presudno važne. Spekuliše se da bi Zorani mogao biti dodeljen samo saobraćaj, što je za nju malo, kada se uzme u obzir da nikada nije skrivala želju da postane šefica vlade - otkriva naš izvor.

Podsetimo, u utorak je aktuelna premijerka Ana Brnabić izjavila da trenutno postoje dva kandidata za premijera i da je ona jedan od njih, kao i da predsednik Aleksandar Vučić najozbiljnije razmišlja o koaliciji sa Aleksandrom Šapićem. Nije prošao ni sat od te izjave, a Zorana je udarila kontru.

- Ne zna se broj kandidata za predsednika nove vlade i o tome se nije raspravljalo na zvaničnim sednicama Predsedništva SNS-a, a bilo ih je nekoliko, ne zna se ni ko su kandidati za ministre. Odluka o tome ko će biti predsednik buduće vlade zavisi od odluka Predsedništva, odnosno Glavnog odbora SNS-a, na predlog predsednika Srbije i SNS-a - navela je ministarka i dodala:

- Verujem da svi tako mislimo, da naša vlada mora da bude mnogo efikasnija i sposobnija, iskusnija i obrazovanija i da imamo još bolju vladu u odnosu na vladu koja je sada već tehnička, u svakom resoru - od resora koji ja vodim do bilo kog drugog resora - rekla je ona, podvlačeći i da se njoj ne čini da je SNS blizu koalicije sa Aleksandrom Šapićem.

Borba za uticaj i ženska sujeta!

Politički analitičar Branko Radun za naš list podseća da smo se za prethodne četiri godine nagledali mnogo sukoba između Mihajlovićeve i premijerke, te da bi Vučić „konačno mogao da stavi tačku na to“.

- Kada se rasparčava ministarstvo, zaista se rasparčava i uticaj, a plan o podeli Zoraninog ministarstva postoji odavno i moguće da će konačno biti realizovan. Ana i Zorana imaju čitavu istoriju sukoba iza sebe, jedna drugoj kontriraju od početka rada ove vlade, između njih postoji bitka za moć i poziciju u Nemanjinoj, ali je na delu i ženska sujeta. Mislim da ni jedna ni druga ne znaju ko će biti novi premijer, a i jedna i druga naravno žele to mesto. Ipak, ne bi bilo dobro da se njihovo prepucavanje nastavi i u budućoj vladi, to joj zaista slabi autoritet i predsednik SNS-a i Srbije bi trebalo da preseče i nađe način da reši tu situaciju - navodi naš sagovornik.

Povezane vesti

 • Korisnik: Bane
  06/08/2020 - 13:36
  Та индивидуа нема никаквог угледа. Неко такав је срамота за Србију.
  • Vazelinac ne može da spava @Bane
   06/08/2020 - 23:25
   ko pita narod. Namaze vazelin i uvlači se gde mora.
 • Korisnik: Dobiko
  06/08/2020 - 13:31
  Zorani treba jos jedan stan u Londonu, prvi je platila 2 miliona funti a ovaj drugi mora da bude luksuzniji, bar 3-4 miliona funti,da ne pominjem i vilu na Dedinju,gradjani se gnusaju njihove pohlepe i lopovluka a oni se ugledaju na vodju i ni pet para ne daju.
 • Korisnik: Inženjer građevine
  06/08/2020 - 13:21
  Zar nije vreme da se na to mesto postavi, konačno, jedan od 15000 licenciranih građevinskih inženjera, koliko ih ima u Srbiji!
 • Korisnik: maja
  06/08/2020 - 11:29
  Zorana je već pre 2-3 godie trebala da bude smenjena sa funkcije ministra gradjevine. Donet je zakono bespravnoj gradnji a niko ga ne sprovodi niti kome odgovara. Recimo, kod nas u Požegi, gradjevinski inspektor po pitanju bespravne gradnje gradnje ne preduzima ništa. Sve je video, upoznat sa svim detaljima i dozvolio je da čovek ozida, opremi i useli se u kuću gde ne postoji nikakva mogućnost za dobijanje gradjevinske dozvole i legalizaciju. Organi ostali upoznati i ništa.
 • Korisnik: Golas
  06/08/2020 - 11:00
  Jedan od najlošijih ministara u prošloj vladi gospodja Mihailović,mislim da ne treba da joj pripadne ni jedan resor u novoj vladi...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi