Bakir Izetbegović
Alo!/Marko Đoković
Bakir Izetbegović

Alo!/Marko Đoković

Bakir Izetbegović, Foto: Alo!/Marko Đoković

Izetbegović je poručio i da apsolutno ne dolazi u obzir da Srpska postane kompenzacija Beogradu za eventualni dogovor oko Kosova i Metohije.

On je ocenio da je srpska strana u Bosni i Hercegovini već dobila ‘previše’ Dejtonskim sporazumom i da više od toga nikada neće dobiti.

– Ne verujem da će se među Srbima naći lider koji će potpisati nezavisnost Kosova. Ali, ako se to ipak desi, otvoriće se apetiti prema BiH i tražiće se kompenzacija za Srbe i Srbiju. Ipak, i Beograd i Republika Srpska treba da se ostave aspiracija da delovima BiH bude kompenzovan eventualni dogovor o Kosovu i Metohiji. I tamo i u BiH srpska strana i srpska vojska počinili su zločine i etnička čišćenja. Srpska strana je Dejtonskim sporazumom u BiH već dobila i previše. Sve preko toga neumitno bi vodilo u nove konflikte i scenario koji sigurno ne treba nikome, naročito ne bosanskim Srbima. Genocid ne može i neće biti nagrađen nezavisnošću – rekao je Izetbegović za ‘Radio Sarajevo’.

Aleksandar Vulin, izgradnja bolnice u Kruševcu

MOD

Aleksandar Vulin, izgradnja bolnice u Kruševcu, Foto: MOD

– Izetbegović je žalostan primer nepoštovanja Dejtonskog ustrojstva, ali i predvodnik političara koji smatraju da RS treba uništiti. Srpska nije poklon, ona je nastala kao srpski odgovor započetom ponavljanju jasenovačkog genocida. Svaki pokušaj rušenja Dejtona i poništavanja Republike Srpske imao bi nesagledive posledice – zaključio je Vulin.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (5)

Baki

10.08.2020 14:44

Ма може, само што ћемо тад да узмемо целу Босну а не само Републику Српску

djora

10.08.2020 15:14

@Baki - cuti muko,realno,hrvatima herceg bosna srbima rs,bakiru sta ostane i svi mirni i to je pitanje dana

sara

10.08.2020 15:48

Kome preti ovaj musliman čije prezima završava na ić!!!!.

axxx

10.08.2020 16:06

Bosna i Hercegovina vekovima unazad je Srpska država.Tako i dan danas deo je pripao Srbima pravoslavcima, a deo onim Srbima čiji su preci prodali veru za večeru i sad se nazivaju bošnjacima, kao i onima u zapadnoj Hercegovini koji su sad veći katolici od pape, a svi imaju Srpska prezimena

Agim

11.08.2020 09:27

Nikada ne treba riećiti nikada.....