Jadranka Kosor
Ilustracija
Jadranka Kosor, Foto: Ilustracija

Tu izjavu Kosor je napisala na društvenoj mreži Tviter zatraživši od Miloševića i da osudi predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji, kako je navela, „grmi o etničkom čišćenju uprkos presudi suda u Hagu“.

Mediji su ranije javili da će funkcioner srpske stranke u Hrvatskoj ,SDS S, i novoizabrani potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević prisustvovati obeležavanju godišnjice vojno-policijske akcije „Oluja“ u Kninu.

Boris Milošević smatra da je njegov najavljeni odlazak na obeležavanje vojne akcije „Oluja“ važan gest koji će poboljšati status srpske zajednice u Hrvatskoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (5)

branka met

01.08.2020 09:48

Pa, to im je i bio cilj. Očigledno, Srbi svojim prisustvom u Kninu treba da daju alibi Hrvatima za sva stradanja Srba devedesetih. Ako su našli labilnog Srbina koji će zbog fotelje prihvatiti i da su ustaše bili antifašisti a Srbi fašisti u drugom svetskom ratu i da je Jasenovac bila banja i rekreativni centar za Srbe, onda je sve jasno. Ipak, prisustvo jednog Srbina neće promeniti istoriju, ali će kod običnih Hrvata doprineti još većem antisrpstvu.

Llubiša

01.08.2020 11:49

Tačno, nije bilo etničkog čišćenja, to su proterani Hrvati pravoslavci, ljudi po potrebi, čas Hrvati, čas Srbi. Evo ga ovaj, zbog fotelje postao Hrvat.

Branka Met

01.08.2020 13:31

@Llubiša - Kakvi pravoslavni Hrvati? To je Pavelićev doktrina. Ja sam ateista i čista Srpkinja i sa očeve i sa majčine strane. U svim dokumentima i moji roditelji i ja smo Srbi. Da li je moguće da neko izjavi ovako nešto. Ako ćemo iskreno, pravi Srbi, koji su bežali od Turaka, otišli su do Srbske krajine i ostali tamo sve dok ustaše nisu krenule u genocid. Zato, treba čitati istoriju i nešto naučiti o svom narodu. Sramota je pisati o nečemu što ne poznaješ.

ANTE BAN

01.08.2020 22:12

@Llubiša - E- moj druže beogradski; Vi,-kao i većina Srba,-namijerno zaboravljate da je izgon 600.000 Nesrba iz Republike srpske- NAJVEĆE ETNIČKO ČIŠĆENJE na Balkanu! Istina; još veće bi bilo etničko čišćenje1999.g.na Kosovu, da vas NATO nije opravdano izbombardirao i opravdano zauvijek istjerao s Kosova! A ovo u bivšo RSK je posljedica, a ne uzrok! Akcija je čista kao suza, sud je rekao svoje, svijet takodjer, a pojedinačni zločini je ne mogu umanjiti!

Branka Met

03.08.2020 20:11

@Llubiša - E, moj druže ustašo. Gde nađe šesto hiljada nesrba, majke ti? A za "opravdano bombardiranje" šta da kažem, osim da si toliko zadojen mržnjom da ti nema spasa. Dođe mi te žao. Bojim se da bi jedino srbsko izvinjenje što ste nas morali klati i bacati u jame možda bilo za tebe dovoljno. Pokri se ušima i ćuti. Iz dva svetska rata ste se izvukli neokrnjeni zahvaljujući Srbima. Čini mi se da ovaj treći traje - dobili ste zahvaljujući moćnim mentorima neke bitke, ali zapamti rat još traje.