Marko carević
PrintscreenFacebook
Marko carević, Foto: PrintscreenFacebook

Sa jednog od prozora Opštine nekadašnji gradonačelnik Dragan Krapović potvrdio je da su čelnici Budve, koji su juče ujutru uhapšeni uz neviđenu primenu sile, danas na svojim radnim mestima i pozvao okupljeni narod da ostanu mirni, ne skandiraju nikakve uvredljive poruke.

Na ovaj poziv okupljeni su odgovorili skandiranjem: "Pobeda, pobeda" i aplauzima.

U zgradi Opštine Budva u toku su pregovori predsednika Opštine Budva Marka Carevića i potpredsednika Opštine Marka Markovića sa Vladimirom Bulatovićem i Snežanom Kuč, koje je nova većina u lokalnom parlamentu proglasila za v.d. predsednike Opštine i parlamenta. Na stolu su razne opcije na koji način dvije suprotstavljene strane mogu da nastave da upravljaju gradom do izbora.

Razgovore je međutim napustio predsednik SO Budva, Krsto Radović. Njega i Demokrate će u nastavku pregovora, kako je kazao prisutnim novinarima u holu, zastupati potpredsednik opštine Budva, Marko Marković.

Na snimcima napravljenim po ulasku u zgradu vide se konzerve i flaše razbacane po podu, đubre na sve strane ali i gomile neopranih šolja za kafu, prljavih čaša i mrlja po podu.

Inače, Marko Carević (Demokratski front) i Krsto Radović ( Demokrate) sinoć su najavili da će ujutru doći na svoja radna mesta, sa kojih su juče brutalno izbačeni i privedeni.

U zgradu opštine juče su uz asistenciju policije ušli lider Crnogorske Vladimir Bulatović i odbornica DPS Snežana Kuč nakon čega su promenjene sve brave na vratima jer u njima nije bilo ključeva.