NEMCI RASKRINKALI MILA Odluka o granicama je politička, nema veze sa koronom!

Nemački Zidojče cajtung ocenjuje da je odluka Crne Gore da Srbima ne dozvoli ulazak u tu zemlju doneta ne toliko radi zaštite od novog korona virusa, već više zbog spora oko Srpske pravoslavne crkve.

 

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: Ilustracija

List podseća na odluku vlade Crne Gore da od 1. juna otvori granice za državljane mnogih zemalja Evrope, ali ne i za Srbiju i BiH i pita se da li se selektivna zabrana ulaska u Crnu Goru zaista pre svega odnosi na suzbijanje širenja korone.

- Pandemija Kovida-19 nije značajnije pogodila Srbiju i BiH nego druge zemlje jugoistočne Evrope. Vlade obe zemlje slute da iza toga pre stoje politički razlozi - piše nemački list.

Dodaje da se ponovo rasplamsava sukob između Crne Gore i Srbije zbog novog zakona o verskim slobodama, koji je tokom korona-krize samo privremeno bio suzbijen.

- Od početka je bilo jasno da se sukob ne odnosi samo na crkvu i nekretnine. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je pomoć crkvi koja se u susednoj zemlji našla u nevolji i ponovo govorio o jedinstvu srpskog naroda. Ðukanoviću je to ojačalo njegovo uverenje da Srpska pravoslavna crkva deluje kao politička organizacija i sprovodi velikosrpsku politiku - piše Zidojče cajtung.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi