Zemljotres u Zagrebu
Tanjug / AP
Zemljotres u Zagrebu

Tanjug / AP

Zemljotres u Zagrebu, Foto: Tanjug / AP

“Čuju se sirene, prolaze vatrogasna kola, nadam se da se negde nije nešto strašnije dogodilo”, rekla je Pančevka.

Posle prvog potresa koji je zatresao Zagreb pa je i krst sa jednog od tornja katedrale pao građani iz zgrada su na ulicama i po parkovima, na otvorenom su i pacijenti nekih bolnica, sve sa maskama zbog zaštite od korona virusa.

Koliko je bilo strašno kad taj najači udar zemljotresa mogu da uporedim samo sa onim prvim bombama na Pančevo tokom bombardovanja 1999. godine”, kaže ona i dodaje da se zatim u naredna dva sata zemlja tresla na po 10-15 minuta ali mnogo slabije.

“Napolju smo čekamo da li će se nešto desiti ili možemo da nastavimo živote. Nisam se kretala kroz grad posle zemljotresa ali po fotografijama na društvenim mrežama vidim da su posledice velike. Štete su na starijim zgrada sa kojih su padali dimnjaci, i na automobilima”,kaže Monika.

Najstrašnije je što na javnom servisu HRT, umesto da sada daju stalno informacije koje bi mogle da koriste građanima, oni su imali samo jedno uključenje iz centra – to je za sada njihov maksimum, kaže Monika, i dodaje da se do sada niko od zvaničnika nije obratio.