Andrej Plenković
Tanjug/AP
Andrej Plenković

Tanjug/AP

Andrej Plenković, Foto: Tanjug/AP

Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovio je danas da je "dobro i normalno" što je potpredsednik Vlade iz redova SDS S Boris Milošević prisustvovao obeležavanju policijsko-vojne akcije Oluja i najavio da bi on sam u septembru išao u Varivode gde je posle Oluje ubijeno 16 srpskih civila.

Pročitajte još:

- Poslate poruke su primerene početku nove faze, pre svega odnosa hrvatskog naroda i srpske manjine u Hrvatskoj. Šaljemo signal o uključivom društvu koje zna što je to pomirenje. Na tom tragu dobro je da Pupovac kao čelnik SDS S-a ode u Škabrnju. Sve su to gestovi i iskazivanje pijeteta prema žrtvama koje to nedvosmisleno zaslužuju - rekao je Plenković.

Milorad Pupovac

Youtube/Printscreen

Milorad Pupovac, Foto: Youtube/Printscreen

Dodao je da sve što rade, rade radi hrvatskog društva i da će insistirati na dijalogu sa Srbijom, prvenstveno što se tiče zaštite prava Hrvata kao manjine u Srbiji i da budu adekvatno zastupljeni na nivoima izvršne vlasti, u skladu sa bilateralnim sporazumom.

- Odabrali smo parlamentarnu većinu s ljudima s kojima smo već sarađivali, koja će biti homogena, podržavati Vladu, a to podrazumeva i nakon 25 godina od kraja rata nove korake i gestove koje pokazuju Hrvatsku kao samosvesnu državu koja je rešila sve strateške ciljeve i svojim političkim potezima može biti primer ostalima - rekao je on u Sinju.

Boris Milošević

Youtube/Printscreen

Boris Milošević, Foto: Youtube/Printscreen

Još je jednom ponovio da je ovo novi korak.

- Rekao sam da ću obaviti određene gestove, iskazati poštovanje prema žrtvama u Domovinskom ratu. To je već puno puta napravio Tomo Medved u brojnim mestima gde su stradali Hrvati. Ove godine on će biti u Gruborima, a izgledno je da bih ja krajem septembra otišao u Varivode - rekao je Plenković.

Preporučujemo:

Komentari (3)

stara čukarica

09.08.2020 18:00

Šta je poruka hrvatskih Srba, ostalim Srbima i ko se krije, ili čija je to "naredba" da on ode tamo odakle su ga već isterali: znači priznao je da Oluje nije bilo, da je to srpski izum, da je 200 hiljada ljudi tek tako selo na traktore i rešilo da ode od kuće, šta se krije iza odlaska Miloševića u Knin???

Jela

09.08.2020 21:29

I opet pomirenje na stetu srba. Opet bratstvo i jedinstvo. Opet ce srbi zaboraviti svoje zrtve samo da bi drugima bilo dobro. Istorija se ponavlja. Alavosti nema kraja. Kada jednom popustis moras uvek.

ivan drag

10.08.2020 15:44

Boris Milosevic i Pupovac to su pokattoliceni srbi srpski narod u hrvatskoj ne treba imati konktat sa izdajice srpskog Naroda.