Ubijena Ljiljana Simić
Facebook
Ubijena Ljiljana Simić

Facebook

Ubijena Ljiljana Simić, Foto: Facebook

Za ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić (54), čije je telo sa vidnim opekotinama po glavi i rukama policija pronašla u petak na nepristupačnom terenu u zaseoku Lazarevići na Mokrinama, nadomak Herceg Novog, osumnjičeni su Zoran Marić iz Foče i Radomir Delić iz Vlasenice.

Obojica su nastanjena u Herceg Novom. Delić je zbog sumnje za saučesništvo u ovom stravičnom zločinu ubrzo uhapšen u Crnoj Gori, a Marić, koji se smatra "neposrednim izvršiocem", efikasnom akcijom policije RS juče je lociran i priveden u Foči.

Marić je, kako "Novosti" saznaju, višestruki povratnik u izvršenju raznih krivičnih dela zbog kojih je često privođen. Na dugom spisku zlodela su prevare, iznude, krađe, pokušaj silovanja, pa čak i prijavljivanje lažne vlastite otmice.

Nestanak Ljiljane Simić prijavila je porodica još 6. septembra. Tada je ona sa dubrovačkog aerodroma trebala da otputuje u Kanadu, ali je, u međuvremenu, potvrđeno da nije prešla granicu Crne Gore. Simić je boravila u Kotoru, po sedam-osam meseci godišnje, dok je ostalo vreme provodila sa decom u Kanadi. Poslednji put su je komšije i videle u Kotoru 5. septembra kada je napuštala stan.

Kakav je bio dalji sled događaja utvrdiće istraga. Prema navodima Vladimira Krstanovića, bivšeg supruga nesretne žene, koje su juče preneli pojedini mediji, ona je navodno htela da proda stan u Kotoru i da kupi manji.

On pretpostavlja da je monstruozno ubistvo počinjeno iz koristoljublja. Navodno je Marić često telefonom kontaktirao sa Ljiljanom, nakon njenog nestanka dolazio u stan u Kotoru, pokušao da proda njen terenac i da plaća njenom kreditnom karticom.

Nezvanično, upravo je ta kartica blokirana iz centra banke jer su "podizane neuobičajeno velike sume novca".

- Na osnovu njenog izveštaja sa viza kartice, gde je u uobičajenim uslovima Ljiljana trošila oko 4.000 dolara mesečno, vidi se da je posljednjeg meseca, sa njenog računa podignuto čak 17.000 dolara - ispričao je Krstanović.

Na jednoj lokaciji, sa koje je pokušavao da plati Ljiljaninom karticom na pumpi u Kotoru, viđen je čovek koji vozi Ljiljanin terenac i kako sipa gorivo.

Pročitajte:

Komentari (1)

simonida

21.09.2020 12:40

Da sad su BOSANCI jer su ubili a da su u necem pobedili bili bi SRBI. Nisu oni BOSANCI, BOSANCI ne ubijaju jedino ako se moraju braniti ovo su ipak ubitstvo ucinili SRBI poreklom iz BiH