Milo Đukanović
EPA, Ilustracija
Milo Đukanović

EPA

Milo Đukanović, Foto: EPA

Kašćelanovo ime nalazi se u Bijeloj knjizi o referendumu, gde su zabeležene sve nepravilnosti za vreme glasanja o državno-pravnom statusu i gde je objašnjeno kako je referendum pokraden.

Kako se navodi u dokumentu koji je objavljen u pomenutoj knjizi, Slobodan Kašćelan, aktivista suverenističkog bloka, između ostalog tada je verbalno napao člana biračkog odbora na biračkom mestu u Škaljarima. Nije poznato da li je policija tada procesuirala Kašćelana iako je sve uredno prijavljeno nadležnim organima.

Daleko od toga da je Kašćelan jedini, već bi se moglo reći da je narko-biznis jedna od najjačih privrednih delatnosti u Crnoj Gori. Početkom ovog meseca otkriveno je da je na brodu „Budva“ švercovano pola tone kokaina, a u ratu kavačkog i škaljarskog kriminalnog klana do sada je ubijeno više od 40 osoba.

Marko Nicović, član svetske Agencije šefova policije i nekadašnji načelnik beogradske policije za naš list navodi da nije tajna da je aktuelni crnogorski režim u veoma bliskim odnosima s kriminalnim klanovima u toj zemlji, a naročito kavačkim, te da su njihove pripadnike zasigurno koristili u presudnim političkim momentima.

Dan nezavisnosti Crne Gore

Youtube/Printscreen

Dan nezavisnosti Crne Gore, Foto: Youtube/Printscreen
Slobodan Kašćelan

Dan CG

Slobodan Kašćelan, Foto: Dan CG

Kašćelan je, inače, uhapšen u Češkoj, 13. decembra 2018. godine. Iz policije su tada saopštili da je pre hapšenja često menjao mesto boravka i koristio lažne identitete, zbog čega su morali da sarađuju sa kolegama iz Češke, Nemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i sa Kosova.

Češke vlasti su ga u februaru izručile Crnoj Gori. On se brani sa slobode zbog optužbi da se bavio zelenašenjem. Kašćelan je široj javnosti postao poznat nakon neuspelog atentata na njega i njegovog telohranitelja Vladana Vučkovića iz Herceg Novog pre dve godine u Novom Sadu. Posle toga, on je obećao da će „sve škaljarce zbrisati s lica zemlje, do poslednjeg“.

Šta je Bijela knjiga?

Bijela knjiga je zbornik dokumenata o referendumskom procesu u Crnoj Gori 2006. godine. Ima 1290 strana, na kojima su raskrinkane bezbrojne prevare, falsifikati i druge nezakonitosti koje su počinili zagovornici nezavisne Crne Gore. Priređivanju Bijele knjige prethodilo je sakupljanje i pregledanje oko 10.000 dokumenata.

Mandić: Da ustane 10 miliona Srba

U toku je diskriminacija Srba u Crnoj Gori i pokušaj vlasti da ih nasilno asimiluje, i tome treba integralno i solidarno da se suprotstavi 10 miliona Srba ma gde da žive, rekao je juče Andrija Mandić, član predsedništva Demokratskog fronta. On je ocenio da bi vlast u Crnoj Gori najviše volela da Srbi krenu put Srbije traktorima, a da oni zaposednu prostor gde Srbi u Crnoj Gori sada žive.

- Namera vlasti je da pokaže da Crna Gora više okrenuta prema Zagrebu nego prema Beogradu, pa su i na proslavi nezavisnosti Crne Gore upotrebljavali hrvatsku reč neovisnost, a ne nezavisnost - rekao je Mandić.

Komentari (3)

Mila

24.05.2020 08:26

Kante kuje

sasa

24.05.2020 08:48

Droga i spaja milogorci i šiptare,, jasno, sve je odavno jasno..

Dr

27.05.2020 14:25

Milo kokainlo