Ne odustaje:  Andrija Mandić
Vijesti me
Ne odustaje:  Andrija Mandić

Vijesti me

Ne odustaje: Andrija Mandić, Foto: Vijesti me

U toku je diskriminacija Srba u Crnoj Gori i pokušaj vlasti da ih nasilno asimiluje i tome treba integralno i solidarno da se suprotstavi 10 miliona Srba ma gde da žive, rekao je danas član predsedništva Demokratskog fronta Andrija Mandić

“Namera vlasti je da pokaže da Crna Gora više okrenuta prema Zagrebu nego prema Beogradu, pa su i na proslavi nezavisnosti Crne Gore upotrebljavali hrvatsku reč neovisnost, a ne nezavisnost”, rekao je Mandić za TV Pink gostujući preko video linka.

Dodao je da su u Crnoj Gori bile veće plate i penzije nego u Srbiji dok su te dve države bile u zajednici do 2006. godine, a da je danas Srbija ekonomski pretekla Crnu Goru koja je, kaže, na putu propadanja, i da su penzije i plate veće u Srbiji, kao i mogućnost zapošljavanja.

Dan nezavisnosti Crne Gore

Youtube/Printscreen

Dan nezavisnosti Crne Gore, Foto: Youtube/Printscreen

“I zato je u Crnoj Gori je u toku brutalna kampanja vlasti koje pokušavaju građanima da nametnu priča da nije bio pogrešan put 2006. godine”, rekao je on.

Mandić navodi da se pokušava drobljenje Srpske pravoslavne crkve i da nije reč samo o pitanjima imovine, jer posle ideje Mila Ðukanovića o formiranju nove pravoslavne crkve u Crnoj Gori, sledi isto to za Kosovo i Metohiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, gde je, podseća, Ante Pavelić tokom Drugog svetskog rata to već pokušao da uradi.

“Ðukanović je izvođač radova, a drugi su kreatori ideje drobljena SPC kao najvažnija institucija srpskog naroda, koji okuplja 10 miliona Srba gde god da se nalaze na zemaljskog kugli”, rekao je Mandić.

Mandić je naglasio značaj podrške države Srbije srpskim organizacijama u Crnoj Gori, koja je u poslednjih desetak godina iznosila 10 miliona evra, kao i preko moguĆnosti da svi Srbi koji žive van Srbije mogu da dobiju srpsko državljanstvo.

Joanikije

Vijesti/ Luka Zeković

Joanikije, Foto: Vijesti/ Luka Zeković

Upozorio je na dvostruke aršine vlasti u Crnoj Gori, jer su tokom pandemije zabranjena samo okupljanja pristalica SPC i Srba, a kad se proslavlja Dan državnosti sve mere mogu da se krše.

Vlasti Crne Gore rade sve kako bi se preporučili drugim susednim adresama na štetu Srbije, rekao je on, i dodao da ipak, kada opljačkaju novac u Crnoj Gori, ti isti uglavnom kupuju stanove po Srbiji.

“Od 2006. godine uradili su sve što su mogli protiv srpskog naroda i Srbije, priznali lažnu državu Kosovo, granica Srbije i Crne Gore je najtvrđa u Evropi, diskriminišu srpski narod, hoće da otimaju imovinu SPC”, rekao je on.

Dodao je da se takva bolest može izlečiti i da postoji šansa da se i takvi vrate i budu kao i njihovi preci.

“Verujem da ćemo pobediti na narednim izborima, i da naša borba nije uzaludna”, rekao je Mandić.