Budva
Printscreen
Budva

Printscreen

Budva, Foto: Printscreen

Naime, na jednom od snimaka koji je napravila jedna od žena okupljenih ispred policije, vidi se atmosfera neposredno pred demonstraciju sile i bacanje suzavca.

- U Baru su žene na prvoj liniji odbrane. Spremamo se za suzavac! - čuje se na početku snimka neposredno pre nego što je policijska akcija krenula.

Na obraćanje policajca preko megafona "Naređujem da napustite prostor i prekinete sa narušavanjem javnog reda i mira" krenuli su povici "Ua!" a ubrzo potom i kordon je krenuo da gazi sve pred sobom gurajući žene.

- Ođe je miran narod, vi kršite zakon sa tim okupljanjem isto koliko i mi - dobacio je neko od okupljenih".

Odmah potom usledila je "akcija" policije i jasno se vidi da su se prve na udaru našle žene. Prethodno se takođe videlo da su one mirno stajale naspram policajaca ne izazivajući nikakve incidente.

Upozoravamo, na snimku se čuju psovke i uvrede u momentu kada je krenula primena sile. Video je pregledan gotovo 80.000 puta od sinoć a usledile su stotine komentara podrške u kojima se mnogi pitaju da li policajci imaju žene, majke ili sestre.

Podsećamo, nakon eskalacije situacije u Budvi kada je policija intervenisala prtetov okupljenog naroda i bacila suzavac, protesti su se prelili i na druge gradove širom Crne Gore uključujući Podgoricu, Nikšić, Berane, Bar i druge.

 

Pročitajte još: