Milo Đukanović
EPA, Ilustracija
Milo Đukanović

EPA, Ilustracija

Milo Đukanović, Foto: EPA, Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore sugeriše da je u određenim slučajevima tokom policijske intervencije 24. juna u Budvi došlo do nezakonitog prekoračenja ovlašćenja policijskih službenika.

U odgovoru koji je Vijestima dostavljen iz MUP-a navodi se da "objavljeni snimci događaja od 24. juna ukazuju na sumnju da je u određenim slučajevima došlo do nezakonite upotrebe prinude ili prekoračenja ovlašćenja policijskih službenika prema pojedinim licima".

Višeneđeljne političke tenzije zbog smene vlasti u Budvi eskalirale su tog dana kada je policija u nekoliko navrata interevenisala prema građanima i odbornicima Demokrata, Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije.

Intervencija policije u Budvi je i predmet istrage kotorskog tužilaštva, koje utvrđuje da li su policajci prilikom intervencije u Budvi zlostavljali građane ili počinili neko drugo krivično delo, navoden Vijesti.

Odeljenje za unutrašnju kontrolu policije još nije donelo mišljenje u slučaju upotrebe sredstava prinude policijskih službenika prema Pljevljaku O.M. (21) u neredima 13. maja ove godine.

PROČITAJTE JOŠ: