Bankomat
Shutterstock
Bankomat

Shutterstock

Bankomat, Foto: Shutterstock

Produžen pritvor 

Pritvor mu je produžen nakon što je protiv njega i okrivljenih Č. V. i B. A. podignuta optužnica kojom se terete da su počinili produženo krivično delo računarska prevara.

Prema navodima optužnice lemilicom su izrezali deo iznad displeja, potom otopili plastični deo bankomata banke i kroz napravljeni otvor došli do računarskog sistema. Nakon što su se povezali na računarski sistem bankomata, zadali su mu komandu da isplati sav novac.

U rešenju o produženju pritvora piše da je okrivljeni I. J. osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo koje mu je stavljeno na teret. Odnosno, da je u oktobru 2019. u Podgorici, Tivtu i Budvi, sa Č. V. i B. A. uneo računarski podatak i time uticao na rezultate elektronske obrade, prenos podataka i funkcionisanje računarskog sistema filijale banke, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od 30.000 evra.

Ukrajinski državljani I.J. i Č.V. optuženi su da su 5. oktobra prošle godine, oko 23 sata u Podgorici, otopili plastični deo bankomata banke i kada su se povezali na računarski sistem, bankomatu zadali komandu da isplati sav novac – isplaćeno im je 63.670 evra.