"ŽIVE OD VIKENDA DO VIKENDA" Crnogorci dočekali siromaštvo! Podgorički mediji izveštavaju o velikoj nesreći

Turistički radnici Budve i Petrovca žive od vikenda do vikenda. Nadali su se otvaranju granica, gosti iz Rusije i Srbije bi popravili situaciju, ali, kažu, ništa od toga, piše podgorička Pobjeda.

grčka
grčka, Foto: Privatna arhiva

List navodi da u poslednjih pet dana ima Belorusa, Ukrajinaca, Poljaka i Mađara, ali to je 10 do 20 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Pojedini turistički radnici smatraju da je ova sezona propala i da se već sada treba okrenuti idućoj i pripremiti kvalitetnu ponudu.

Na turoperatore i turističke agencije se više ne mogu osloniti, jer je pitanje koliko će njih opstati. Ponavaljaju da ništa neće biti kao pre i da niko u svetu ne zna šta će biti.

Jedan od ugostitelja pokazao je pazar od 27. jula, na kojem stoji iznos od 5.094 evra, a istog dana prošle godine bilo je 20.343 evra. On navodi da je gostiju 10 do 15 odsto u odnosu na prošlu godinu, vikendom 17 odsto i procjenjuje da je će ova sezona biti 93 odsto lošija od prošle.

Ugostitelji ističu da su se ove godine bazirali na domaću klijentelu i dali dobar popust, više nego 50 odsto, pa imaju nešto domaćih gostiju, uglavnom vikendom, radnim danima manje.

Povezane vesti

 • Korisnik: ZEC
  02/08/2020 - 16:31
  Ako ste pustili Beloruse pustite I Šveđane, da vas zajedno dokusure koronom DA SE NE PATITE, ha ha ha ha .
 • Korisnik: Jasnaml
  02/08/2020 - 12:05
  Ne mogu da opišem koliko mi je drago , a sa druge strane nisam ponosna što je tako ! Ali Crnogorci su zaslužili sve najgore . To što se nadaju da će svoju Crnogorsku crkvu kad je osnuju da pokatoliče i da budu veći katolici od Pape , neće da im uspe . Izdržite naši mili Srbi !
 • Korisnik: zagondzija
  02/08/2020 - 11:44
  Ni sledeca nece biti nista bolja tu ce vam definitivno biti kraj☝️
 • Korisnik: Llubiša
  02/08/2020 - 11:01
  Bravo Milo. Šta će Srbi iz Srbije tamo? Imaš ti braću po materi, šiptare, koji će te podržavati, dok ti ne ostane samo Titograd, a i to ti je dosta za pljačku. Posle ćeš i ti ići na more, ako ti šipci dozvole.
 • Korisnik: joks
  02/08/2020 - 10:48
  zahvalite se svom lideru narko mafijasu dukanovicu,to je njegov inat prema uspesnoj srbiji koji vas je doveo do toga,borite se braco svrgnite diktatora i verujte bolje cete ziveti.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi