Milo Đukanović
EPA
Milo Đukanović

EPA

Milo Đukanović, Foto: EPA

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti Crne Gore odlučilo je uz dobijenu saglasnost Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, da počne da objavljuje imena lica kojima su izdata rešenja o obaveznoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

Spisak je objavljen sinoć.

Odluka je , kako je saopštila crnogorska vlada, doneta nakon što je utvrđeno da pojedina lica, kojima je po ulasku iz inostranstva u Crnu Goru izrečena ova mera, napuštaju domove izlažući time visokom stepenu rizika sve sa kojima stupaju u kontakt i celu Crnu Goru.

„Nacionalni koordinacioni tim je, svestan da se Odluka može posmatrati sa raznih aspekata, odlučilo jednoglasno sa čvrstim uverenjem svih članova da je zaštita života i zdravlja građana naša primarna dužnost, obaveza i najviši prioritet“, saopšteno je.

Koordinacioni tim apelovao je na građane da se „nijednom rečju ni postupkom ne ogreše o većinu odgovornih sugrađana koji revnosno poštuju samoizolaciju, već da im pruže svu pomoć i podršku, poštujući socijalnu distancu i ostale preporuke“.

Portal „in4s“ navodi da je prvobitan spisak uključivao i JMBG i brojeve telefona, ali da je posle zamenjen novim spiskom.

Komentari (2)

Luka

22.03.2020 21:33

Milo u zelji da bude originalan u svemu,pa u svojim glupostima izgubio kontrolu.

Moja savest

24.03.2020 14:08

Absolutno se slažem sa objavom liste , jer vanredno stanje samo po sebi smanjuje ljudska prava . Samo tu se postavlja pitanje , ko je ovako sastavljeno blentavo listu dao u javnost ! Lista mora biti po abecednom redu gradova . onda ljudi samoizolovanih i u samokaranteni po ADRESAMA STANOVANJA a ne redosled po imenima . Redosled po ulicama i brojevima , a na kraju imena i prezimena .