POJAVIO SE VESNIK SLOBODE, NAROD GLEDAO U NEVERICI! Čudo u Manastiru Ostrog dan nakon pada Mila Đukanovića

Događaj o kojem će se godinama pričati.

Manasttir Ostrog
Manasttir Ostrog, Foto: Shutterstock

Mnogi smatraju da Milo Đukanović ne bi izgubio izbore da nije bilo Zakona o slobodi veroispovesti, kojim je Srpskoj pravoslavnoj crkvi pokušao da oduzme neke od njenih najvećih svetinja poput Ostroga, Morače, Pive ili Cetinjskog manastira.

Nakon usvajanja tog skandaloznog, antievropskog i anticivilizacijskog zakona počeo je Milov sunovrat, a bukvalno cela Crna Gora prošle zime je izašla na ulice.

Matija Bećković, najveći živi srpski pesnik, označio je parlamentarne izbore u Crnoj Gori na kojima je Milo do nogu potučen direktnim sukobom Đukanovića i jedne od najvećih pravoslavnih svetinja - Svetog Vasilija Ostroškog. 

Juče ujutru, samo nekoliko časova nakon što je postalo jasno da je Đukanović poražen, a pravoslavne svetinje odbranjene, u Manastiru Ostrog pojavilo se neobično znamenje - sletela je bela golubica.

Fotografija bele golubice među polomljenim rešetkama izazvala je pravu buru na društvenim mrežama, a nju je na svom Fejsbuku objavio i analitičar Boško Kozarski, koji je za „Alo!” poručio da predstavlja simbol pobede slobode nad tiraninom.

- Kao što je praznik silaska Svetog duha na apostole ostao upamćen i svetkovan kroz vekove do današnjih dana, tako će i osvajanje slobode u srpskoj Sparti i silazak Svegog duha u naše dane, međ narod u litijama, biti proslavljan kroz buduće vekove slobodne Crne Gore. Prizori sa fotografija koje nam od jutros stižu sa Ostroga i bukvalno ocrtavaju ikonu današnjeg dana i simbolišu veliku pobedu Istine i pravde nad tiranijom poslednjeg evropskog diktatora. Zar se može tumačiti drugačije ovaj golub kraj polomljenih rešetaka nego kao pobedu slobode nad tiraninom? - ističe Kozarski.

ANKETA: Da li ste nekad posetili manastir Ostrog?

Ukupan broj glasova: 6665

 • Da: 69% (4630)
 • Ne: 31% (2035)

Da su svetinje uspešno odbranjene, pokazao je i emotivni susret mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i Zdravka Krivokapića, lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore”, koji je u noći nakon što je opozicija trijumfovala na izborima došao u Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Krivokapić je zagrlio mitropolita Amfilohija, a na licu i jednog i drugog mogli su se videti sreća i zadovoljstvo izbornim rezultatima.

Povezane vesti

 • Korisnik: xx
  01/09/2020 - 19:40
  Budalastina
 • Korisnik: Dejan
  01/09/2020 - 18:13
  U jebo te
 • Korisnik: DEJAN
  01/09/2020 - 12:11
  VECNA MU SLAVA I HVALA DO SADA I OD SADA AMIN...
 • Korisnik: Novo
  01/09/2020 - 09:54
  Mene je spasio ostrog I Vasije...Doktor u Beogradu na ocnom,napravio mi to zlo... Malo kasnije u Vojnoj Bolnici Nis dobijam da je to Rak. odlazim Na Ostrog I klanam se mostima Vasilija...nakon toga Odlazim vani. cekam termin 3.msc.Oprise me Grkinja Vasiliki.Poroslo je15 god. Ziv I zdrav... Kako je moguce pitam se I dan danas, poklonio sam se Mostima Vasilija na Ostrogu, nakon 3.msc. Oprise Hirug Zena Vasiliki Dedes I Spasava moj zivot.. ovo je cela Istina.. Budimo Ljudi
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi