MEDOJEVIĆ POSLAO PISMO NATO: Đukanović hoće rat!

"Neophodno je odmah krenuti u depolitizaciju i profesionalizaciju vojske."

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: Ilustracija

Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promene, u pismu koje je uputio generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu navodi da su bezbednosne prilike u Crnoj Gori pogoršane posle izbora.

Medojević u pismu tvrdi da postoje „zabrinjavajući javni nastupi“ Mila Ðukanovića koji, kako kaže, „najavljuje formiranje paravojnih formacija i preti da će biti spreman da inicira nasilje i izazove oružane sukobe u Crnoj Gori“, prenosi CDM.

Medojević navodi i da je kao član skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost bio u prilici da se neposredno upozna sa obimom, „snagom i brojnošću balkanske konfederacije organizovanog kriminala čije je sedište u Crnoj Gori i koja predstavlja pretnju bezbednosti i širem regionu, ali i Evropi i na globalnom nivou“.

U pismu tvrdi i da ova organizacija stoji iza šverca kokaina, cigareta, oružja i pranja novca kojim se finansiraju najmoćnije terorističke organizacije sveta.

Medojević ukazuje i da je „u ovom osetljivom trenutku kada počinje tranzicija vlasti“ od suštinske važnosti sačuvati mir i stabilnost.

On smatra i da je u Crnoj Gori neophodno odmah krenuti u depolitizaciju i profesionalizaciju vojske.

Povezane vesti

 • Korisnik: Toma
  21/09/2020 - 12:24
  Za njega je najzdravije da ode i da uživa sa svojim milionima. Dok ima vremena.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi