Novac, zarada, pare, evri, makro
Shutterstock, ilustracija
Novac, zarada, pare, evri, makro

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Na održanom sastanku razgovarano je o načinu i merama koje mogu pomoći u prevazilaženju nastale krize i spašavanju privrede na području Grada Živinice, a donešeni su i zaključci koji se odnose na kvalitetnu evaluaciju stanja privrede.

Kriznom štabu za privredu dati su određeni rokovi za analizu i donošenje zaključaka po kojima bi Grad Živnice mogao delovati na terenu.

„Na samom početku pandemije korona virusa najavili smo borbu na dva fronta. Jedan se odnosio na zaštitu zdravlja i života ljudi, a drugi na spašavanje privrede Grada Živinice. Iz tog razloga smo se i sastali sa predstavnicima Udruženja poslodavaca i obrta, te eminentnim profesorima koji će nam pomoći pri radu analize. Određen broj donešenih zaključaka vezuje se za hitnu analizu stanja privrede u Gradu Živinice sa indikatorima koje bi trebali dobiti za kvalitetnu evaluaciju. Dali smo i rok od sedam dana Udruženju poslodavaca i obrta da naprave sastanak na kojem će doneti kvalitetne zaključke koje će nam predložiti kako bi mogli delovati na terenu. Predstavnici druge grupe, odnosno struke i nauke dobili su rok od četiri dana da urade i sagledaju analizu određenih parametara i kriterijuma potrebnih ljudima za dobijanje određenih sredstava. Nakon svega toga uradićemo kvalitetnu i brzu analizu i pravilnik delovanja, te Javni poziv po kriterijumima kako bi pomogli našim privrednicima“, kazao je Kamenjaković.

On je dodao da paket pomoći sa lokalne zajednice nije jedini paket pomoći privrednicima.