Andrej Plenković, Hrvatska
Tanjug/AP
Andrej Plenković, Hrvatska

Tanjug/AP

Andrej Plenković, Hrvatska, Foto: Tanjug/AP

Hrvatski premijer Andrej Plenković dobio je kovertu sa belim prahom i pretnje smrću.

Uhapšen zbog pretnji Plenkoviću na društvenoj mreži

Zbog pretnji hrvatskom premijeru Andreju Plankoviću na društvenoj mreži, zagrebačka policija uhapsila je danas i 48-godišnjeg muškarca potiv kojeg je podneta krivična prijava.

Da li neko pokušava da izvrši atentat na Plenkovića?

 

Policija je u saopštenju navela da je istragu započela "na osnovu dostupne informacije o ozbiljnoj pretnji objavljenoj na društvenoj mreži i da je trebalo potvrditi sumnju i sprovesti kriminalističuo istragu kako bi se otkrila pozadina profila na društvenoj mreži".

Precizira se da je pretnja objavljena 14. oktobra u ranim jutarnjim satima s ciljem da se ozbiljno uznemiri i zastraši osoba kojoj je upućena.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je 48-godišnjak putem svog mobilnog uređaja pristupio svom profilu na društvenoj mreži i na taj način objavio tekst kojim je iskazao pretnju usmrćivanjem, stoji u saopštenju.

Hrvatska policija

Shutterstock/meunierd

Hrvatska policija, Foto: Shutterstock/meunierd

Kaže se da su pretragom njegovog mobilnog telefona policijski službenici pronašli spornu objavu i na taj način potvrdili sumnju.

Uhapšeni je predat pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava dostavljena je nadležnom državnom tužiocu.

Sisačko-moslavačka policija ranije danas je saopštila da je pritvorila 63-godišnjaka koji je nakon pucnjave na Markovu trgu izjavljivao da je Danijel Bezuk, koji je pucao a potom izvršio samoubistvo, hteo da ubije premijera Plenkovića, navodeći da i "on lično o tome mašta".